BRATSILAVA – Je Nový rok a Vy neviete čo na obed? Stará obľúbená klasika ktorou nič nepokazíte.
Slepačia polievka.
Suroviny:
½ sliepky, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 1 kaleráb, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, soľ, celé čierne korenie, vegetu, prípadne feferónku,
Príprava:
1. Sliepku umyjeme, vložíme do hrnca, pridáme očistenú zeleninu, cibuľu a cesnak necháme so šupkou, zalejeme vodou, vložíme 5 bobuliek korenia, 1 PL soli a varíme na miernom ohni asi 3,5 hodiny. Polievka nesmie silno vrieť.
2. Potom vyberieme zeleninu, sliepku, nakrájame na malé kocky a vložíme späť do vývaru. Dochutíme vegetou. Kto má rád, môže do polievky na začiatku varenia pridať feferónku. Medzitým ako sa varí polievka si vyvaríme závarku, či už rezance, písmenká...
Bravčové rezne.
Suroviny:
4 rezne z bravčového karé, soľ, mleté korenie, 2 vajíčka, hladkú múku, strúhanku, olej na vyprážanie,
Príprava:
1. Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme.
2. Potom ho obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke.
3. Z oboch strán vyprážame na oleji.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies