BRATISLAVA - Tu sú sľúbené ďalšie recepty z tekvice. Vyskúšajte plnenú tekvicu a vynikajúci džús.
Suroviny pre 4 osoby:
1 väčšiu tekvicu Hokkaidó, 4 rožky, 2 vajíčka, 200 g slaniny, 2 klobásy, 1 malé maslo, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, majoránku, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, 100 g syra na strúhanie,
Príprava:
1. Tekvicu umyjeme, vrch odrežeme a vnútro vydlabeme. Na panvici opražíme nakrájanú slaninu, cibuľu a klobásy.
2. Rožky pokrájame na kocky, pridáme opečenú zmes z panvice, vajíčka, rozpustené maslo, soľ, mleté korenie, majoránku, vegetu a petržlenovú vňať.
3. Premiešame a naplníme tekvicu.
4. Zabalíme ju do alobalu a pečieme asi 1 hodinu pri 200°C. Potom alobal odstránime a dopečieme.
Podávame posypané strúhaným syrom a zeleninovým šalátom.
Tekvicový džús.
200 g očistnej a pokrájanej tekvice, 1 očistenú mrkvu, 200 g očistených jabĺk odšťavíme, pridáme 0,5 l ananásového džúsu 1 PL medu a v šejkri premiešame. Podávame s ľadom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies