BRATISLAVA - Na Veľkonočnom stole vo vašej rodine nesmie chýbať klasika, no skúste vyskúšaj aj niečo nové z našich receptov.
Veľkonočná plnka.
Suroviny:
1 sendvič, 10 vajec, 200 g vareného bravčového mäsa, 200 g údeného mäsa, 200 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, posekaná pažítka
Príprava receptu:
1. Sendvič nakrájame na kocky, zalejeme rozpusteným tukom. Mäso nakrájame na malé kocky, pridáme soľ, korenie, muškátový orech, posekanú pažítku a sendvič. Žĺtka vymiešame s troškou vývaru z mäsa, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
2. Všetko spolu zmiešame a pečieme vo vymastenom pekáči.
Veľkonočný syrek.
Suroviny:
1 liter mlieka, 12 vajec, soľ, cukor, vegeta, 1 ČL mletého čierneho korenia
Príprava receptu:
1. Vajíčka poriadne rozmiešame v mlieku, vlejeme do hrnca, pridáme soľ, cukor, vegetu, mleté čierne korenie, vyšľaháme a varíme 20 minút, pokým nám zmes nezhustne.
2. Odstavíme, necháme trošku vychladnúť, precedíme cez plátno a hrudu ktorá v ňom zostala zviažeme. Necháme stuhnúť do ďalšieho dňa.
Vajíčková saláma.
Suroviny:
1,5 PL želatíny, 2,5 dcl vody, 1 PL vegety, uvarená mrkva, uvarený petržlen, 100 g šunkovej salámy, 150 g bieleho jogurtu, 150 g tatárskej omáčky, 1 PL petržlenovej vňate, 1 PL oleja, 2 uvarené vajíčka
Príprava receptu:
1. Formu na biskupský chlebík potrieme olejom, naplníme studenou vodou a necháme v chlade asi 1,5 hodiny. Želatínu necháme napučať vo vode asi 10 minút, potom zohrejeme a pridáme všetky uvedené suroviny(mrkvu, petržlen, salám, vajíčka nakrájame).
2. Z formy vylejeme vodu, nalejeme pripravenú zmes, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť. Nakrájané na plátky podávame s chlebom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies