Gaudeamus Nitra 2024: Najväčší vzdelávací veľtrh ponúka TISÍCE študijných príležitostí +VIDEO

NETKY.SK • 24 September 2024, 15:14 • 2 min
Gaudeamus Nitra 2024: Najväčší vzdelávací veľtrh ponúka TISÍCE študijných príležitostí +VIDEO

NITRA - Na nitrianskom výstavisku Agrokomplex sa začal európsky veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2024. Počas dvoch dní ponúka študentom aj pedagógom možnosť získať komplexné informácie o viac ako 5 000 študijných odboroch od 249 univerzít a vysokých škôl z celého sveta.

slovakia

left justify in out

Európsky veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2024 otvoril svoje brány v utorok na výstavisku Agrokomplex v Nitre.

Tento prestížny veľtrh, ktorý patrí medzi najväčšie podujatia svojho druhu na Slovensku a v Českej republike, ponúka komplexné informácie, poradenstvo a podporu pre študentov, ktorí plánujú pokračovať v štúdiu na vysokej škole alebo hľadajú nové príležitosti pre celoživotné vzdelávanie.

Viac než 5000 študijných odborov a 249 univerzít

Gaudeamus Nitra 2024 privítal celkovo 249 univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií z celého sveta. Medzi zastúpenými krajinami sú okrem Slovenska aj Česká republika, Veľká Británia, Nemecko, Holandsko, Fínsko, Dánsko, Taliansko, Belgicko, Írsko, Litva, Malta, Švajčiarsko, Španielsko, Japonsko a Spojené arabské emiráty. Pre záujemcov o štúdium je pripravených viac ako 5 000 študijných odborov.

"Veľtrh Gaudeamus ponúka mladým ľuďom jedinečnú možnosť zoznámiť sa s obrovským spektrom vzdelávacích inštitúcií a odborov. Tento rok sa môžu stretnúť s predstaviteľmi renomovaných univerzít z rôznych kútov sveta, ktorí im poskytnú podrobné informácie o podmienkach prijímacieho konania a možnostiach štúdia," uviedla Pavlína Hyprová zo spoločnosti MP-Soft, organizátora podujatia.

Pripravené prednášky, testovacie centrum a poradenský servis

Študenti, ktorí navštívia veľtrh, si môžu nielen prezrieť ponuku jednotlivých univerzít, ale aj využiť pripravený sprievodný program. Vystavujúce školy pripravili 20 prednášok zameraných na podmienky prijímacieho konania a štúdia v akademickom roku 2025/2026.

Okrem toho majú návštevníci možnosť vyskúšať si elektronický test študijných typov, ktorý im môže pomôcť lepšie sa rozhodnúť, na ktorý odbor sa zamerať.

Pre tých, ktorí uvažujú o štúdiu v zahraničí, sú k dispozícii stánky poradenských inštitúcií, ktoré poskytujú odborné rady o možnostiach vysokoškolského vzdelávania mimo Slovenska.

Zahraničné štúdium sa stáva čoraz populárnejšou voľbou pre mladých ľudí a veľtrh Gaudeamus poskytuje priestor na získanie cenných informácií priamo od odborníkov.

Špeciálny program pre pedagógov a výchovných poradcov

Gaudeamus Nitra 2024 nie je určený len pre študentov, ale aj pre pedagógov a výchovných poradcov stredných škôl. Pre nich je pripravený špeciálny sprievodný program pod názvom Pedagogické centrum.

Ide o sériu prednášok, seminárov a konzultácií zameraných na pomoc pri výchove a poradenstve pre študentov stredných škôl, ktorí plánujú ďalšie štúdium.

"V informačnom stánku majú pedagógovia k dispozícii súhrnný informačný set o vystavujúcich školách a poradenskú aplikáciu Gaudeamus Advisor. Táto aplikácia obsahuje informácie o viac ako 700 vzdelávacích inštitúciách a 10.000 študijných programoch, čo je veľmi užitočný nástroj pre odborných poradcov," dodala Hyprová.

Najväčší vzdelávací veľtrh v regióne

Gaudeamus je najväčšou sériou veľtrhov vzdelávania v Slovenskej a Českej republike a má už 30-ročnú tradíciu. Každoročne privíta viac ako 55 000 návštevníkov, ktorí sa môžu stretnúť s viac ako 450 vystavovateľmi z celého sveta.

Nitriansky veľtrh je dôležitou platformou pre študentov, aby získali nielen informácie o možnostiach vzdelávania, ale aj praktické rady týkajúce sa prijímacích skúšok, štipendií a ďalších aspektov vysokoškolského štúdia.

Najobľúbenejšie odbory medzi študentmi

Podľa registrácie študentov, ktorí sa zúčastnili veľtrhu, patria medzi najžiadanejšie študijné odbory ekonómia, manažment, psychológia, biológia, právo, sociálna práca, umenie, informatika a matematika.

Tieto odbory reflektujú aktuálne trendy na trhu práce, kde je dopyt po odborníkoch v oblasti technológií, zdravotníctva a humanitných vied stále vysoký.

Veľtrh Gaudeamus Nitra 2024 je tak jedinečnou príležitosťou pre mladých ľudí, aby sa oboznámili s možnosťami vzdelávania doma aj v zahraničí a našli smer, ktorým sa budú vo svojom živote uberať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Gaudeamus Slovakia, Foto: FB/Gaudeamus Slovakia
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies