Grécko rozkladá gangy, ktoré na jachtách obchodujú s drogami

NETKY.SK • 15 August 2024, 17:34 • 3 min
Grécko rozkladá gangy, ktoré na jachtách obchodujú s drogami

ATÉNY - Grécki a izraelskí vyšetrovatelia zadržali osem osôb podozrivých z členstva v gangu, ktorý plánoval z Európy do Izraela pašovať drogy.

slovakia

left justify in out

Grécko s pomocou Izraela zatklo osem cudzích štátnych príslušníkov a rozložilo zločineckú skupinu, ktorá využívala jachty na prepravu drog z Európy do Izraela, uviedla v stredu polícia, píše agentúra Reuters.

Podozrivých, najmä z Izraela a Ukrajiny, zatkli v pondelok v strednom Grécku a v stredu sa postavili pred prokurátora, uviedla polícia. Protidrogové úrady pátrajú po ďalších členoch skupiny.

Medzi zadržanými bol aj 44-ročný Izraelčan, o ktorom sa úrady domnievajú, že je vodcom gangu, uviedol policajný predstaviteľ pod podmienkou zachovania anonymity.

Polícia našla dôkazy, že drogy dodávané z európskych krajín, potenciálne z Holandska a Nemecka, boli ukryté v prívesoch, ktoré putovali cez Bulharsko do Grécka. Neskôr ich naložili na jachty určené do Izraela.

Polícia uviedla, že bolo skonfiškovaných asi 130 kg psychedelickej drogy MDMA, ketamínu a kanabisu. Nelegálne zisky zločineckej skupiny sa v súčasnosti odhadujú na 2,5 milióna eur (2,76 milióna dolárov).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Reuters, Foto: whitesandstreatment.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies