BRATISLAVA - Dochádza Vám fantázia čo spraviť pre svojich blízkych na večeru po náročnom dni? Skúste naše 4 originálne recepty na grilované zemiaky. Sú veľmi jednoduché a nenáročné na prípravu a navyše určite uspokoja brušká vašich papkáčov.
Ingrediencie:
4 veľké zemiaky
1 mozzarella
1 lyžička pesta
4 cherry paradajky
2 PL olivový olej
1 zelená cibuľa, jemne nasekaná
4 lyžice kyslej smotany
1 malá červená cibuľa, jemne nasekaná
2 lyžice slanina, nakrájaná
1 lyžica pažítky, jemne nasekaná
1/3 šálky syr feta
1/3 cukety nakrájaná
1 zväzok čerstvého nasekaného rozmarínu
3/4 šálky pizza syr zmes
2 lyžičky paradajkový pretlak
8 plátkov mini saláma
4 olivy
4 lístky bazalky
soľ
korenie
Caprese Style
1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .
2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a stred naplníme mozzarellou, pestom a cherry paradajkami. Dochutíme soľou a korením.
3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C .
4. Zdobíme zelenou cibuľkou.
Flammkuchen Style
1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .
2, Zemiaky prekrojíme na polovicu a stred naplníme kyslou smotanou, červenou cibuľou a kockami slaniny. Dochutíme soľou a korením.
3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.
4. Zdobíme pažítkou.
Mediterranean Style
1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .
2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a stred naplníme syrom feta, cuketou a olivami. Dochutíme soľou a korením.
3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.
4. Zdobíme rozmarínom.
Pizza Style
1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .
2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a stred naplníme pizza zmesou, syrom, paradajkovým pretlakom a salámou.
3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.
4. Zdobíme bazalkou.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies