Herec Al Pacino v roku 2020 takmer zomrel na Covid-19: "Nemal som pulz, myslel som si, že som zomrel"

NETKY.SK • 7 Október 2024, 17:09 • 2 min
Herec Al Pacino v roku 2020 takmer zomrel na Covid-19: "Nemal som pulz, myslel som si, že som zomrel"

Al Pacino, 84-ročná herecká legenda, sa v nedávnych rozhovoroch podelil o dramatickú skúsenosť so zdravotnými problémami, keď skolaboval s horúčkou a stratil pulz. Po rýchlej reakcii záchranárov sa prebudil v obývačke obklopený zdravotníkmi a zamyslel sa nad svojou smrteľnosťou. Napriek tejto traumatizujúcej udalosti Pacino tvrdí, že jeho deti mu poskytujú motiváciu žiť ďalej.

slovakia

left justify in out

84-ročná herecká hviezda, ktorá sa minulý rok stala štvrtýkrát otcom, uviedla, že v jeho dome bolo približne šesť záchranárov po tom, ako v roku 2020 skolaboval s horúčkou.

V rozhovoroch pre denník The New York Times a časopis People oscarový herec opísal svoju skúsenosť s vírusom a krátkou stratou pulzu.

Pacino v rozsiahlom rozhovore pre denník Times uviedol, že sa začal cítiť "nezvyčajne zle", potom dostal horúčku a bol dehydrovaný. "Sedel som vo svojom dome a bol som preč," povedal. "Nemal som pulz." 

"Si tu, nie si. Myslel som si: Páni, ty ani nemáš svoje spomienky. Nemáš nič. Divná kaša," povedal herec z filmu "Zjazvená tvár" o svojom zážitku blízko smrti. V priebehu niekoľkých minút prišla k Pacinovi domov sanitka a on sa prebral, pričom v jeho obývačke bolo šesť zdravotníkov a dvaja lekári, ako povedal.

Al Pacino sa vžíva do svojej postavy na natáčaní svojho nového filmu "Lear Rex" v Los Angeles.
Al Pacino sa vžíva do svojej postavy na natáčaní svojho nového filmu "Lear Rex" v Los Angeles.
Zdroj: New York Post / TheImageDirect.com

V rozhovore pre denník The New York Times uviedol, že sa necítil "nezvyčajne dobre", mal horúčku a bol dehydrovaný, než náhle vážne ochorel. "Sedel som tam vo svojom dome a bol som preč. Takto. Nemal som pulz," povedal. "O niekoľko minút tam boli - sanitka pred mojím domom. V tej obývačke som mal asi šesť záchranárov, boli tam dvaja lekári a mali na sebe také oblečenie, ktoré vyzeralo ako z vesmíru alebo niečo podobné," dodal.

V rozhovore pre magazín People Pacino spomína, že sa prebral k vedomiu s pocitom zmätku. "Rozhliadol som sa okolo seba a pomyslel som si: 'Čo sa mi stalo?'"

Filmový veterán povedal, že pochybuje o tom, či skutočne zomrel, hoci si "všetci" mysleli, že je mŕtvy. "Myslel som si, že som zažil smrť. Možno to tak nebolo. Myslím, že som ju naozaj nezažil. Viem, že som to dokázal," povedal. 

Pacino ocenil svojho "skvelého asistenta", ktorý okamžite kontaktoval záchranárov, keď mu zdravotná sestra potvrdila, že už nemá pulz. "Prišli k nemu ľudia, pretože zdravotná sestra, ktorá sa o mňa starala, povedala: 'Necítim u tohto chlapa pulz,'" spomína Pacino.

Na otázku, či zdravotné problémy zmenili jeho život, Pacino odpovedal pre People: "Vôbec nie."

Pacino, ktorý sa v súčasnosti pripravuje na filmovú adaptáciu Shakespearovho Kráľa Leara, pre denník The New York Times potvrdil, že tento zážitok mal metafyzický účinok.

Pacino je otcom štyroch detí a len minulý rok privítal najmladšieho syna Romana, ktorého má s 30-ročnou priateľkou, producentkou Noor Alfallah. Pacino povedal, že jeho nové dieťa sa pridalo ku "kampani, aby som tu zostal o niečo dlhšie, ak je to možné".

Keď Pacino hovoril o svojej smrteľnosti, nazval deti "útechou" a pokračoval: "Myslím, že je prirodzené, že s pribúdajúcim vekom máte na smrť iný názor. Tak to jednoducho je. Ja som sa o to neprosil. Jednoducho to príde, ako veľa vecí, ktoré jednoducho prídu".

Noor Alfallah a Al Pacino
Noor Alfallah a Al Pacino
Zdroj: Sky News


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, Sky News, Foto: Muswellbrook Chronicle
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies