FOTO + VIDEO: Historický koncert na Slovensku, legendárna rock and rollová kapela AC/DC lámala v Bratislave rekordy! Pozrite si náš fotoreport!

NETKY.SK • 22 Júl 2024, 16:00 • 4 min
FOTO + VIDEO: Historický koncert na Slovensku, legendárna rock and rollová kapela AC/DC lámala v Bratislave rekordy! Pozrite si náš fotoreport!

Bratislava ani Slovensko nič podobné ešte nezažili! Rocková megalegenda AC/DC prilákala do nášho hlavného mesta vyše 100 tisíc fanúšikov. Slovenská metropola si tak zapísala do kroniky nový divácky rekord! Dve a štvrť hodiny poctivého austrálskeho rock and rollu si užili aj hudobníci Pavol Hammel, Peter Cmorík či krasológ Jozef Oklamčák. Netky samozrejme boli pri tom. Pozrite si, ako to vyzeralo na najväčšom koncerte v dejinách Slovenska!

slovakia

left justify in out

Na letisko Vajnory prichádzali fanúšikovia po celý deň všetkými druhmi dopravy. Mnohými cestami prúdili na miesto koncertu nielen Slováci, ale aj Poliaci, Maďari, Rakúšania či Nemci, ktorí si prišli vychutnať koncert, aký Slovensko ešte nezažilo. Austrálska hardrocková legenda koncertuje na európskej časti turné Power Up, nazvaného podľa ich najnovšieho albumu Power Up z novembra 2020. A aj keď sa to zdalo neuveriteľné, v zozname miest nechýbala ani Bratislava! Brány areálu sa otvorili na pravé poludnie, prví fanúšikovia si totiž chceli obsadiť čo najlepšie miesto pred pódiom. 

Divákov zahriala americká rocková skupina THE PRETTY RECKLESS! Presne o 21.00 hodine nastúpili legendy a odpálili veľkolepú show! Koncert odštartovala skladba If You Want Blood (You've Got It) zo šiesteho albumu Highway to Hell, hneď po nej nasledoval hit Back in Black. AC/DC zahrali celkovo 21 skladieb, nechýbali Shot Down in Flames, Thunderstruck, Have a Drink on Me, Hells Bells, Shot in the Dark, Shoot to Thrill, Sin City, Rock 'n' Roll Train, High Voltage, You Shook Me All Night Long. Megahit Highway to Hell odspievalo 100-tisícové publikum spoločne s kapelou! Odmenou za úžasnú atmosféru bol prídavok a dve skladby T.N.T. a For Those About to Rock. Koncert si užili hudobníci Pavol Hammel, Vratko Rohoň z INEKAFE, Tomáš Bezdeda, Braňo Bajza zo skupiny Polemic a spevák Peter Cmorík,.
 
Mám pocit, že tam boli všetci “naši“. Teda tí, či majú radi rockovú hudbu, energiu, veľkoleposť. Na tak veľkej akcii som predtým nikdy nebol a tak sa miešali vo mne obavy s nadšením. Okrem toho, ja aj rád šomrem. Ale teraz som fakt nemal na čo, lepšie hrať rockovú hudbu ako AC/DC dokáže málokto, zvuk bol dokonalý, šou aj so svetlami skvelá, organizácia, stánky, toalety, priestor - fakt super. Ohňostroj na konci koncertu som síce videl už len z motorky, keďže som sa nechcel predierať cez doslova stotisíc ľudí, ale pre mňa to bolo 10 z 10,“ nešetril chválou spevák a skladateľ Peter Cmorík.

Keď som bol malý, tak v našej detskej izbe boli kadejaké fotky veľkých mien hudobného sveta a medzi nimi aj AC/DC. X-krát mi to nevyšlo ísť ich pozrieť, ale keď už sú pri mojom dome, tak som nezaváhal. Austrálski rockeri aj napriek veku, nabúšili do publika riadnu dávku rock´n´rollu. Zažil som ďalšiu legendu naživo a odchádzal som tak, že moja rocková časť duše je maximálne spokojná,“ povedal pre Netky spevák a gitarista skupiny Polemic Braňo Bajza.

Na megakoncerte nechýbal ani Jozef Oklamčák, ktorý sa na letisko na bratislavské Vajnory dopravil po 33-och rokoch s električkou!

Bol to zážitok na celý život. Na Slovensku som takýto ošiaľ ešte nezažil. Som nabitý pozitívnou energiou až do konca roka. Miloval som, milujem a ešte viac budem milovať AC/DC a ich Rock and roll. Kvôli koncertu som dokonca po 33-och rokoch cestoval v bratislavskej MHD, prišiel som s električkou,“ prezradil Netkám Jozef Oklamčák, riaditeľ súťaže Miss a Mister Slovensko a prezident  ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA.

 

Skupina AC/DC je na scéne už 51 rokov. Založili ju bratia Youngovci, starší Malcolm a mladší Angus v austrálskom Sydney v novembri 1973. Prvý koncert odohrali 31. decembra 1973 v nočnom klube Chequers v Sydney. Vo februári 1975 vydali debutový austrálsky album High Voltage, vyšiel iba doma a na Novom Zélande. V roku 1976 skupina presídlila do Anglicka a v júni realizovali prvé britské turné, o rok neskôr aj v Spojených štátoch. Úspešné boli ich albumy Highway To Hell (1979) a Back In Black (1980). Po vydaní Highway to Hell zomrel vo februári 1980 spevák Bon Scott. Na jeho miesto prišiel Brian Johnson. Druhou veľkou zmenou bol odchod Malcolma Younga v septembri 2014, na následky demencie zomrel v novembri 2017. Na jeho miesto prišiel synovec Stevie Young. Na konte majú 17 štúdiových albumov, v anglickej TOP 40 hitparáde mali 21 skladieb. V roku 2003 ich uviedli do Rock and rollovej siene slávy.

Pozrite si v galérii kompletnú fotoreportáž nášho fotografa Maroša Bednára.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Maroš Bednár
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies