Hizballáh varuje obyvateľov Izraela pred nebezpečnými vojenskými základňami + VIDEO

NETKY.SK • 12 Október 2024, 10:00 • 2 min
Hizballáh varuje obyvateľov Izraela pred nebezpečnými vojenskými základňami + VIDEO

Libanonské militantné hnutie Hizballáh v piatok upozornilo Izraelčanov, aby sa v obytných oblastiach na severe krajiny vyhýbali blízkosti izraelskej armády. V dôsledku vojny v Pásme Gazy si hnutie a Izrael už viac než rok vymieňajú paľbu, pričom Izrael zintenzívnil svoje nálety na libanonské ciele, čo malo za následok množstvo obetí a nútené vysídlenie obyvateľov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Libanonské militantné hnutie Hizballáh v piatok upozornilo obyvateľov Izraela, aby sa v obytných oblastiach na severe krajiny vyhýbali blízkosti izraelskej armády.
V oficiálnom vyhlásení, ktoré hnutie zverejnilo v arabčine a hebrejčine, sa uvádza: „Izraelská nepriateľská armáda využíva domy Izraelčanov na severe Izraela a má vojenské základne v obytných štvrtiach vo veľkých okupovaných mestách, ako sú Haifa, Tiberias a Acre.“

Hizballáh varoval, aby sa Izraelčania "nezdržiavali v blízkosti týchto vojenských základní, ak si chcú zachrániť svoje životy".

Iránom podporované hnutie Hizballáh a Izrael si už rok vymieňajú paľbu cez hranice, pričom tento konflikt je vyvolaný vojnou v sme Gazy.

Od 23. septembra však Izrael zvýšil intenzitu náletov na ciele v Libanone, pričom podľa oficiálnych údajov z Libanonu zahynulo už vyše 1200 ľudí a viac ako milión osôb muselo opustiť svoje domovy.
Hizballáh opakovane oznámil, že vypálil rakety na oblasti severného Izraela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AFP, Foto: X/ Welayet News
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies