Hlas-SD tlačí na zvolenie predsedu parlamentu do konca roka, kandidátom je Richard Raši

NETKY.SK • 14 Október 2024, 09:02 • 2 min
Hlas-SD tlačí na zvolenie predsedu parlamentu do konca roka, kandidátom je Richard Raši

BRATISLAVA - Strana Hlas-SD trvá na tom, aby bol predseda Národnej rady SR zvolený do konca roka, pričom navrhuje Richarda Rašiho na tento post. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok uviedol, že strana urobí všetko pre to, aby sa voľba uskutočnila čo najskôr, ideálne už na októbrovej schôdzi.

slovakia

left justify in out

Koaličná strana Hlas-SD bude presadzovať, aby bol predseda Národnej rady SR zvolený z jej radov do konca roka. V nedeľnej diskusnej relácii to potvrdil líder strany a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Strana trvá na tom, že tento post patrí jej, pričom za svojho kandidáta na predsedu parlamentu navrhla Richarda Rašiho. Šutaj Eštok zdôraznil, že Hlas-SD urobí všetko pre to, aby sa voľba uskutočnila čo najskôr, ideálne už počas októbrovej schôdze parlamentu.

Šutaj Eštok zároveň uviedol, že s touto témou bude rokovať aj s lídrom Smeru-SD Robertom Ficom a predsedom SNS Andrejom Dankom. Vítal tiež Dankove vyjadrenia, že o pozíciu predsedu parlamentu už nemá záujem. Hoci Šutaj Eštok sám nemá záujem o tento post a preferuje pozíciu ministra vnútra, možnosť svojej kandidatúry úplne nevylúčil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Hlas-SD, Foto: FB/Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies