Hovorca Kremľu tvrdí, že Rusko nikdy neodmietalo mierové rozhovory s Ukrajinou

NETKY.SK • 24 Júl 2024, 17:10 • 2 min
Hovorca Kremľu tvrdí, že Rusko nikdy neodmietalo mierové rozhovory s Ukrajinou

MOSKVA - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v stredu uviedol, že vyhlásenie ukrajinského ministra zahraničných vecí o podmienkach začatia mierových rokovaní je v zhode s ruským postojom k tejto otázke.

slovakia

left justify in out

Peskov uviedol, že sa zdá, že postoj ukrajinského ministra k začatiu mierových rokovaní je v zhode z pozíciou, ktorú zastáva aj Rusko. "Viete, že ruská strana nikdy neodmietala rokovať a vždy sme boli rokovaciemu procesu otvorení, avšak dôležité sú tu detaily, ktoré vy ani ja zatiaľ nepoznáme," povedal prítomným novinárom.

Putin v júni uviedol, že Rusko ukončí vojnu na Ukrajine iba pod podmienkou, že Kyjev Moskve odovzdá štyri oblasti, ktoré Rusko oficiálne anektovalo v roku 2022 a upustí od svojich ambícii stať sa členom NATO. Ukrajina tieto návrhy rýchlo odmietla s tým, že sa rovnajú kapitulácii.

Kuleba: Ak bude Rusko rokovať v dobrej viere, pristúpime na rozhovory

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba na stretnutí so svojím čínskym náprotivkom Wang Im uviedol, že Ukrajina bude v určitej fáze ochotná viesť rozhovory s Ruskom ak bude Moskva rokovať v dobrej viere. Dodal, že v súčasnosti takúto ochotu z ruskej strany nevidí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: Northfoto
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies