Izraelská armáda našla telá šiestich rukojemníkov, vyniesli ich zo skrytého tunela

NETKY.SK • 20 August 2024, 10:21 • 2 min
Izraelská armáda našla telá šiestich rukojemníkov, vyniesli ich zo skrytého tunela

GAZA - Izraelská armáda pri nočnej operácii v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy našla telá šiestich rukojemníkov, informujú tlačové agentúry s odvolaním sa na oznámenie armády.

slovakia

left justify in out

Nájdenie tiel najmenej piatich mužov, ktorých do Pásma Gazy odvliekli palestínski ozbrojenci pri teroristickom útoku Hamasu vlani 7. októbra, krátko predtým podľa izraelských médií potvrdili aj kibuce Nir Oz a Nirim, odkiaľ muži pochádzali.

Armáda v správe uviedla mená všetkých šiestich nájdených rukojemníkov. Smrť dvoch z nich potvrdila koncom júla, zatiaľ čo ďalšie tri vyhlásila za mŕtvych začiatkom júna.

Týchto päť mužov prišlo o život v Chán Júnis pravdepodobne už začiatkom roka, zatiaľ však nie je jasné za akých okolností. Teraz bude pokračovať vyšetrovanie príčin ich smrti, vrátane možnosti, že rukojemníkov zabila izraelská paľba, uviedla armáda.

Armáda uviedla, že vojaci spolu s členmi tajnej služby Šin Bet vďaka presným spravodajským informáciám v rámci novej ofenzívy v Chán Júnise prenikli do podzemného tunela, odkiaľ vyzdvihli telá rukojemníkov.

Z 251 rukojemníkov unesených 7. októbra na palestínske územie teraz podľa údajov spravodajského servera The Times of Israel na území Pásma Gazy zostáva zadržiavaných 105 osôb, z ktorých 34 armáda vyhlásila za mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: iDNES.cz, ČTK, Foto: Profimedia.cz
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies