Izraelská armáda tvrdí, že pri útoku zabila veliteľa Hizballáhu

NETKY.SK • 15 Máj 2024, 12:40 • 2 min
Izraelská armáda tvrdí, že pri útoku zabila veliteľa Hizballáhu

BEJRÚT - Izraelská armáda v stredu oznámila, že pri utorkovom útoku na juhu Libanonu zabila vysokopostaveného veliteľa libanonského šiitského hnutia Hizballáh. Správu priniesla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa izraelskej armády bol zabitý muž zodpovedný za plánovanie a vykonanie niekoľkých útokov namierených proti izraelským civilistom a územiu Izraela.
 
Hizballáh potvrdil smrť jedného zo svojich bojovníkov, no neupresnil jeho hodnosť. Podľa libanonskej štátnej agentúry NNA pri izraelskom dronovom útoku bolo v utorok večer zasiahnuté auto a zahynuli pri ňom dve osoby.
 
Od začiatku vojny v Pásme Gazy medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas prichádza v okolí izralesko-libanonských hraníc takmer ku každodennej konfrontácii medzi izraelskou armádou, Hizballáhom a inými ozbrojenými skupinami.
 
Na oboch stranách hranice v dôsledku útokov zaznamenali obete. Cezhraničným ostreľovaním bolo na oboch stranách poškodených aj niekoľko obcí, pričom z bojovej zóny už evakuovali približne 150 000 obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: DPA, NNA, Ilustračné foto: whyy.org
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies