Japonský jen sa prepadol na viac ako 37-ročné minimum voči americkému doláru v hornom pásme 160

NETKY.SK • 27 Jún 2024, 19:47 • 2 min
Japonský jen sa prepadol na viac ako 37-ročné minimum voči americkému doláru v hornom pásme 160

TOKIO - Japonský jen pokračoval vo štvrtok v Tokiu v poklese voči americkému doláru na hornú hranicu 160 po prepade na najnižšiu úroveň za viac ako 37 rokov, keď sa obchodníci začali obávať ďalšieho možného zásahu japonských úradov na trhu.

slovakia

left justify in out

Americký dolár vzrástol v New Yorku až na 160,88 jenu, čím predstavuje najslabšiu úroveň japonskej meny od decembra 1986 a prekonal 160,24 jenu dosiahnutú 29. apríla, čo je úroveň, ktorá podnietila Japonsko k intervencii nákupom jenu za americkú menu.

Minister financií Shunichi Suzuki vo štvrtok vyjadril "silné obavy" z vplyvu znehodnotenia jenu na ekonomiku. Poznamenal, že "rýchle a jednostranné" pohyby jenu sú nežiaduce, povedal, že Japonsko zisťuje, čo je príčinou poklesu jenu, a v prípade potreby prijme potrebné opatrenia.

29. apríla, keď sa americká mena krátko vyšplhala na 160,24 jenov, čo je najvyššia úroveň za 34 rokov, japonská vláda a Bank of Japan zjavne vstúpili na trh a minuli približne 9,8 bilióna jenov (61,64 miliardy amerických dolárov) na podporu meny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Zhang Xiaoyu
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies