Jedno veľké meno vedľa druhého: Brichta zabojuje o titul na jednej z najväčších akcií roka

NETKY.SK • 3 Jún 2024, 20:00 • 2 min
Jedno veľké meno vedľa druhého: Brichta zabojuje o titul na jednej z najväčších akcií roka

Spolupráca organizácií RFA a IAF už priniesla dva turnaje, pričom na tom prvom sme boli svedkami hneď troch titulových zápasov. Galavečer s názvom Special Title Night tentokrát dostáva pokračovanie a jeho hlavnou hviezdou bude nedávny titulový vyzývateľ v organizácii KSW, Leo Brichta. Galavečer sa uskutoční 21. septembra v Prahe.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Brichta v šampiónskom súboji
Na RFA 15 v Bratislave sa v hlavnom zápase pobili o titul ľahkej váhy Arbi Mezhidov a Martin Horínek. Všeobecne sa očakávalo, že niekoľkonásobný majster Slovenska v zápasení bude dominovať na zemi, zatiaľ čo Mezhidov to bude chcieť držať na nohách. Udial sa presný opak a napriek knockdownu Horínka v 1. kole, Mezhidov vyhral na body vďaka bezchybnej kontroly na zemi.

Stal sa tak šampiónom RFA vo váhe do 70 kilogramov a ťažšieho súpera pre svoju prvú obhajobu ani nemohol dostať. Ním bude totiž Leo Brichta, ktorý naposledy neúspešne zabojoval o titul najprestížnejšej európskej organizácie KSW. Tento nezdar sa tentokrát pokúsi odčiniť na domácej pražskej pôde.

Růžička, Mikulášek, Červinský a mnohí ďalší
Na už vyššie spomínanom úvodnom galavečeri RFA x IAF Special Title Night 1 sme spoznali troch nových šampiónov, pričom jedným z nich bol aj kontroverzný Mawar Růžička. Ten zdolal Jacoba Mikulu na TKO a v nasledujúcej titulovej obhajobe neplánuje nič iné ako ďalšie dominantné víťazstvo.

Ak by sme na domácej scéne hľadali ešte kontroverznejšiu postavu než Tadeáša Růžičku, asi by sme narazili na Václava Mikuláška. Ten to opäť potvrdil v poslednom zápase s Gabrielom Törökom, ktorého 2x trafil kolenom do genitálií a po tom, ako hodil po súperovi chránič bol diskvalifikovaný. Na pražskom RFA x IAF Special Title Night 2 rozhodne má čo naprávať.

Medzi ohlásenými menami na Prahu figurujú aj šampión Viktor Červinský, Matěj Kozubovský, Terezie Garbaczewská či Patrik Záděra. Tento spoločný turnaj RFA s IAF je preto z pohľadu oboch organizácií vrcholom kalednárneho roka 2024.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies