Juh Talianska zasiahlo zemetrasenie, pocítili ho aj 250 km od epicentra

NETKY.SK • 2 August 2024, 09:37 • 2 min
Juh Talianska zasiahlo zemetrasenie, pocítili ho aj 250 km od epicentra

RÍM - Zemetrasenie s magnitúdou 5,0 zasiahlo vo štvrtok juh Talianska. Škoda bezprostredne neboli hlásené, píše sa v správach agentúr AFP a Reuters.

slovakia

left justify in out

Otrasy v regióne Kalábria boli zaznamenané o 21.43 h, informoval taliansky Národný ústav geofyziky a vulkanológie (INGV). Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo tri kilometre západne od obce Pietrapaola v provincii Cosenza.

Taliansky hasičský zbor v príspevku na sociálnej sieti napísal, že nedostal žiadne hlásenia o škodách ani žiadosti o pomoc. Starostka obce Pietrapaola Manuela Labonia pre miestne médiá uviedla, že situácia je pokojná. Obyvatelia obce však podľa nej po zemetrasení pocítili aj ďalšie slabšie otrasy.

Šéf INGV Carlo Doglioni povedal, že v uplynulých dňoch sa v danej oblasti vyskytli rôzne otrasy a agentúra situáciu monitoruje.

Ľudia na sociálnych sieťach napísali, že zemetrasenie pocítili až v meste Bari asi 250 kilometrov severne od epicentra otrasov, všíma si AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, Reuters, Foto: Volcano Discovery
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies