Kamala Harrisová v podcaste u Joe Rogana? Trump sa chystá tiež!

NETKY.SK • 15 Október 2024, 10:45 • 2 min
Kamala Harrisová v podcaste u Joe Rogana?  Trump sa chystá tiež!

Podľa zdrojov by demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová mohla uskutočniť rozhovor s populárnym podcasterom Joeom Roganom, ktorého publikum sa vo veľkej miere skladá z mladých mužov. Týmto krokom sa snaží získať podporu medzi mužskými voličmi.

slovakia

left justify in out

Demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová by si mohla v záverečnej fáze prezidentskej kampane v USA sadnúť na rozhovor s populárnym moderátorom a podcasterom Joeom Roganom, uviedli v pondelok pre agentúru Reuters tri zdroje oboznámené s touto záležitosťou.

Predstavitelia Harrisovej kampane sa tento týždeň stretli s Roganovým tímom, avšak vystúpenie zatiaľ nebolo potvrdené, uviedli dva zo zdrojov. Rogan, ktorý vedie najpopulárnejší podcast v Spojených štátoch, má veľmi žiadaných a oddaných fanúšikov, prevažne mladých mužov, ktorých počet sa počíta na desiatky miliónov. Rozhovor by Harrisovej ponúkol príležitosť predniesť svoje argumenty jeho stúpencom, keďže sa snaží posilniť podporu u mužských voličov, najmä u černochov. Početné prieskumy verejnej mienky však naznačujú, že republikánsky kandidát Donald Trump by mohol mať medzi mladými mužmi všetkých rás prevahu.

V pondelok viceprezidentka zverejnila nový súbor politických návrhov, ktoré majú osloviť černošských mužských voličov, a jej kampaň zvyšuje oslovenie tejto zvyčajne demokratickej voličskej skupiny.
Jej kampaň tiež oznámila, že sa zúčastní rozhovoru pre televíziu Fox News, ktorej každodenný program je zameraný na konzervatívnu publicistiku, ktorá často výslovne podporuje Trumpa. V pondelok Trump tiež naznačil, že pred dňom volieb 5. novembra plánuje vystúpiť v podcaste Joea Rogana.

Trump a Rogan, ktorý pôsobí aj ako hlavný komentátor UFC, sa už v minulosti stretli. Ešte v auguste sa Trump na sociálnej sieti Truth Social do Rogana pustil, ale neskôr ho označil za „dobrého chlapíka“.

V roku 2022 Rogan vyhlásil, že nie je priaznivcom Trumpa, a v auguste uviedol, že by uprednostnil Roberta F. Kennedyho ml. za prezidenta. Odvtedy Kennedy odstúpil z prezidentských volieb a podporil Trumpa. Toto vystúpenie by mohlo poskytnúť Harrisovej a Trumpovi cennú podporu, keďže prieskumy verejnej mienky ukazujú neuveriteľne tesný súboj medzi oboma kandidátmi, ktorý by mal dospieť k výsledkom v siedmich rozhodujúcich štátoch.

V marci spoločnosť Spotify uviedla, že „The Joe Rogan Experience“14,5 milióna sledovateľov, čo je takmer trojnásobok druhého najpopulárnejšieho programu na platforme. Rogan má tiež viac ako 19 miliónov sledovateľov na Instagrame a 17 miliónov na YouTube.

Z minuloročného prieskumu spoločnosti YouGov vyplynulo, že 81 % jeho poslucháčov sú muži a 56 % z nich má menej ako 35 rokov, čo podporuje názor, že má priamu linku na kohortu, ktorá podľa prieskumov skôr podporuje Trumpa ako Harrisovú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: MMA Junkie, Yahoo, Reuters, Foto:Brandon Bell/Drew Hallowell/Michael Schwartz/WireImag
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies