Kanadský Zachary Knowles vyhral Majstrovstvá sveta v hre na neviditeľnú gitaru

NETKY.SK • 24 August 2024, 15:40 • 2 min
Kanadský Zachary Knowles vyhral Majstrovstvá sveta v hre na neviditeľnú gitaru

V piatok neskoro večer sa Zachary Knowles z Kanady stal majstrom sveta v hre na neviditeľnú gitaru. V záverečnom finále porazil japonskú majsterku Nanami Naguruovú a francúzskeho víťaza Kirilla Blumenkrantsa. 27. ročník súťaže sa konal vo fínskom Oulu.

slovakia

left justify in out

V piatok neskoro večer sa stal Zachary Knowles (Ichabod Fame) z Kanady majstrom sveta v hre na neviditeľnú gitaru.

V piatkovom finále Kanaďan porazil Nanami Naguruovú (Seven Seas) z Japonska, ktorá je majsterkou sveta z roku 2023, a Kirilla Blumenkrantsa (Guitarantula) z Francúzska, majstra sveta z roku 2022.

Japonka vyhrala túto súťaž už trikrát.

27. ročník Majstrovstiev sveta v hre na neviditeľnú gitaru (Air Guitar World Championships) sa začal v stredu vo fínskom meste Oulu, ktoré leží 540 kilometrov severne od Helsínk, v blízkosti polárneho kruhu.

Porota hodnotila súťažiacich na základe "umeleckého prednesu" dvoch skladieb v dvoch samostatných kolách, pričom každé kolo trvalo 60 sekúnd.

Každý "hráč" si môže vybrať skladbu alebo štýl hry, povolené sú aj vlastné rekvizity a kostýmy.

Skutočné nástroje a sprievodné kapely sú zakázané.
Porota udeľuje body na stupnici od 4,0 do 6,0 podľa "originality, schopnosti uchvátiť sa hudbou, javiskového vystúpenia, techniky hry a umeleckého pôsobenia".

Členmi poroty bývajú často známi gitaristi. Víťazom sa stáva súťažiaci s najvyšším celkovým skóre, ktorý vôbec nemusí vedieť hrať na skutočnej gitare.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AP, Ilustračná foto: Freepik
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies