Kandidátov na predsedu Špecializovaného trestného súdu vypočuje výberová komisia 21. augusta

NETKY.SK • 9 August 2024, 10:28 • 2 min
Kandidátov na predsedu Špecializovaného trestného súdu vypočuje výberová komisia 21. augusta

BRATISLAVA - Kandidátov na post predsedu Špecializovaného trestného súdu by výberová komisia mala vypočuť 21. augusta. Vyplýva to z informácii zverejnených na internetovej stránke Ministerstva spravodlivosti SR. O funkciu sa uchádzajú súčasný podpredseda ŠTS Igor Králik a bývalý šéf súdu Michal Truban.

slovakia

left justify in out

Súčasťou päťčlennej výberovej komisie je aj dekan Právnickej Fakulty Univerzity Komenského Eduard Burda alebo šéf trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu SR a prezident Združenia sudcov Slovenska František Mozner. Nového predsedu súdu nakoniec vymenuje minister spravodlivosti Boris Susko.

ŠTS momentálne dočasne vedie práve jeho podpredseda Králik. Doterajší predseda súdu Ján Hrubala v polovici mája po stretnutí s ministrom spravodlivosti Suskom oznámil, že končí vo funkcii. Minister mu totiž oznámil, že si s ním ako s predsedom súdu nevie predstaviť spoluprácu.

"V rámci výkonu štátnej správy súdov by spolupráca mala byť založená na dôvere, a ak neexistuje, je viacero spôsobov ukončenia takejto spolupráce. Jedným z nich je vzdanie sa funkcie predsedu súdu a takýto krok som učinil," vyhlásil Hrubala. Suskovi sa konkrétne nepáčil postup Hrubalu v disciplinárnom konaní voči sudcovi Michalovi Trubanovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo spravodlivosti SR, Foto: hnonline.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies