Kartelová dohoda pri dodávkach liekov? Odpoveďou sú inšpekcie

NETKY.SK • 25 Jún 2024, 16:50 • 2 min
Kartelová dohoda pri dodávkach liekov? Odpoveďou sú inšpekcie

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad SR začal 18. júna správne konanie v prípade možnej dohody obmedzujúcej súťaž uzatvorenej medzi podnikateľmi pôsobiacimi na trhu dodávok a veľkodistribúcie liekov.

slovakia

left justify in out

PMÚ v rámci prešetrovania tohto prípadu vykonal neohlásené inšpekcie. 

"Na základe vykonaného prešetrovania získal podklady a informácie nasvedčujúce tomu, že minimálne dvaja podnikatelia pôsobiaci v oblasti dodávok a distribúcie liekov koordinovali svoj postup pri predkladaní ponúk vo verejných obstarávaniach, spolupracovali pri určovaní cien, rozdelení trhu a zákazníkov a vymieňali si citlivé informácie," priblížila hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská.

V danom prípade môže ísť podľa nej o horizontálnu dohodu medzi priamymi konkurentmi, ktorá patrí medzi najzávažnejšie porušenia súťažných pravidiel a považuje sa za ťažký kartel. 

"Začatie správneho konania neznamená, že účastníci konania porušili súťažné pravidlá a ani neprejudikuje závery, ku ktorým môže PMÚ dospieť v rozhodnutí," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Protimonopolný úrad SR, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies