Keď začínal svetový šampión, podobný projekt bol sci-fi. Hell Boxing Kings zarezonoval celou Európou

NETKY.SK • 22 Jún 2024, 14:22 • 2 min
Keď začínal svetový šampión, podobný projekt bol sci-fi. Hell Boxing Kings zarezonoval celou Európou

Majstri sveta, európski šampióni, medailisti z olympijských hier, veľké perspektívne talenty, ale aj aktívne legendy jednotlivých krajín. Revolučný projekt Hell Boxing Kings priniesol pod jednu strechu zvučné tváre bojovej scény z celého starého kontinentu. Miliónová odmena a možnosť získať silného partnera, vďaka ktorému je možné odštartovať veľkú kariéru, prilákal tisícky záujemcov. Turnaj druhej fázy v maďarskom Miškovci ale obsahoval iba 160 miesteniek.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Šanca upriamiť svetlo reflektorov na svoju osobnosť nie je ani zďaleka rutinnou záležitosťou. Revolučná šou Hell Boxing Kings otvára boxerom z celej Európy dvere do veľkého sveta. „Keď som začínal ja, ešte nebol ani internet. Ďalší dôkaz, že som starý dinosaurus,“ s úsmevom naráža majster sveta organizácie World Boxing Foundation z roku 2009 Tomi „KID“ Kovács na svoje začiatky, kedy boli obdobné možnosti presadiť sa iba výplodom fantázie.
 
Pre všetkých je to obrovská príležitosť. Ako tréner, prezident a otec slovenského boxu som nesmierne vďačný, že môžeme byť súčasťou takéhoto projektu. Športovci sa môžu zviditeľniť v konkurencii desiatich krajín a presadiť sa na medzinárodnej scéne,“ vyzdvihuje niekdajší držiteľ európskeho titulu WBO fantastické benefity aktuálne prebiehajúceho turnaja s rozprávkovými odmenami. Veď kvarteto najlepších si odnesie finančnú čiastku vo výške 100-tisíc dolárov.

Hlásil sa každý!
Medzi desiatkami účastníkov sa nachádza hneď niekoľko protagonistov s minulosťou naháňajúcou zimomriavky. Box ich dokázal vytiahnuť z absolútneho dna, bol im útechou v náročných časoch a vyformoval ich osobnosti do podoby, v akej ju poznáme dnes. „Prekvapilo ma najmä, že záujem o účasť mali bojovníci z iných odvetví. Hlásil sa každý, od hobby boxerov cez MMA zápasníkov až po kickboxerov,“ hovorí prezident Slovenskej boxerskej federácie.
 
Rodák z Galanty neváhal prijať ponuku stať sa jedným z ambasádorov projektu Hell Boxing Kings. V akcii bude hneď niekoľko mien, ktoré sa zdokonaľujú pod jeho vedením. „Odo mňa sa kvalifikovali štyria chlapci. Hoci som nechcel spomínať konkrétne tváre, máme tu Tibora Vargu, ktorého projekt vytiahol z dôchodku. Jednoducho si povedal, že to chce skúsiť. Prišiel vo vynikajúcej forme, je zaujímavý a možno motyka vystrelí,“ vyťahuje na záver jeden z pozoruhodných príbehov.

Druhá fáza miliónovej šou je momentálne v plnom prúde. DVTK Aréna v Miškovci hostí v priebehu niekoľkých dní nálož desiatok konfrontácií. Prvých postupujúcich spoznáme už v závere aktuálneho týždňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Hell Boxing Kings, Zdroj foto: Hell Boxing Kings
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies