Kevin Costner je vďačný, že mu Boh dovolil nakrútiť filmovú sériu Horizont: Americká sága

NETKY.SK • 30 Jún 2024, 19:00 • 3 min
Kevin Costner je vďačný, že mu Boh dovolil nakrútiť filmovú sériu Horizont: Americká sága

„Som veľmi spokojný, že mi Boh dovolil v mojom vlastnom živote, uskutočniť tieto prvé dva," povedal 69-ročný oscarový herec a režisér o prvých dvoch dieloch 4-dielnej série filmov Horizont: Americká sága.

slovakia

left justify in out

Vyrastal som ako baptista a cirkev bola vždy súčasťou môjho života," povedal herec. "Nevnucujem si to, ale keď premýšľam o tom, prečo ľudia odišli na západ, keď sa rozlúčili s ľuďmi na východe, už ich nikdy nevideli, ľudia sa museli oprieť o nejaký druh dôvery, pretože boli častokrát v situáciách, keď ani nevedeli, čo robia. Boli mimo kontroly, potrebovali vieru.“

„Viera je to, čo vedie ľudí tam vonku do neznáma,“ povedal Costner pre The Christian Post. „Len sa o to opreli. Bol tu tento sľub, ale ten sľub nestačil. Musel si ísť a veriť."

Verše z Písma sú jemne naplnené celým filmom a postavy ich často citujú v čase skúšky. V jednej scéne osadník cituje Žalm 23:5 – „Pripravte predo mňa stôl pred mojimi nepriateľmi; pomazávaš mi hlavu olejom; môj pohár pretečie."

„Chcel som, aby Písmo určite súviselo so situáciou,“ povedal Costner.

Tieto filmy boli 30-ročným Costnerovým snom, kedy si dokonca zobral pôžičku na svoj dom, aby ich mohol financovať. Herec povedal, že zdĺhavý proces tvorby si vyžadoval neochvejnú vieru v to, že film sa zrealizuje v tom správnom čase.

Horizont: Americká sága sa odohráva počas obdobia americkej občianskej vojny v 60. rokoch 19. storočia a prezentuje predvojnové aj povojnové obdobie. Celovečerný film zavedie diváka na emocionálnu cestu na ktorej zažije obdobie rozkvetu Ameriky očami rodín, priateľov i nepriateľov, uvádza predstavenie filmu na www.csfd.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MovieGuide, The Christian Post. Foto: Instagram Kevina Costnera.
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies