Komunistka „Kamabla" a zbabelec Walz: Trump rozpútal tvrdú kampaň proti Harrisovej

NETKY.SK • 9 August 2024, 10:45 • 2 min
Komunistka „Kamabla" a zbabelec Walz: Trump rozpútal tvrdú kampaň proti Harrisovej

WASHINGTON - Republikánsky volebný tím vstúpil podľa CNN do horúcej fázy kampane a začína na svojich sokov z demokratického tábora útočiť čoraz ostrejšie. Exprezident Donald Trump úmyselne komolí meno Kamaly Harrisovej a nazýva ju komunistkou. Trumpov viceprezident J. D. Vance si zase došliapol na demokratického konkurenta Tima Walza.

slovakia

left justify in out

Všetky štyri ústredné role volebnej kampane v USA sú rozdané. Voliči už poznajú mená kandidátov na prezidenta aj ich pobočníkov, ktorí ašpirujú na funkciu viceprezidentov. Do volieb už zostávajú menej ako tri mesiace a politici sa do seba začínajú naozaj ostro triafať.

Republikánsky kandidát Donald Trump nazýva demokratickú sokyňu Kamalu Harrisovú aj jej viceprezidenta Tima Walza komunistami. Exprezident kritizuje aj smiech Harrisovej a podľa CNN sa oprel aj do jej pôvodu.

„Trumpovo tvrdenie, že Harrisová v skutočnosti nie je černoška, ​​a jeho zámerné komolenie jej mena v príspevkoch na sociálnych sieťach ako ‚Kamabla' len podčiarkujú, ako sa necháva uniesť,“ uviedla CNN. Trump tým naráža na fakt, že Harris má indické a jamajské korene, narodila sa ale v USA.

Podľa analýzy rozohrali kandidáti boj o stredozápad USA, ktorý bude o víťazovi zrejme rozhodovať. Trump aj Harrisová tam preto sústredí množstvo volebných mítingov.

Kandidátka na prezidentku Kamala Harrisová a jej viceprezident Tim Walz.
Kandidátka na prezidentku Kamala Harrisová a jej viceprezident Tim Walz.
Zdroj: ČTK / Profimedia.cz

Veterán, ktorý nebojoval

Ani Trumpov viceprezident J. D. Vance sa nedrží nakrátko. Keď vyšlo najavo, že jeho konkurentom v boji o pozíciu viceprezidenta bude demokrat Tim Walz, guvernér Minnesoty, začal doň rétoricky páliť.

Vance zaútočil na to, na čo je Walz najviac hrdý - na službu v armáde. Demokrat v nej pôsobil 24 rokov, nikdy ale nebol nasadený v ostrej akcii. A to práve Vance využil.

„Keď ma Spojené štáty americké požiadali, aby som odišiel do Iraku slúžiť svojej krajine, urobil som to. Urobil som to, o čo ma požiadali, a urobil som to so cťou a som na túto službu veľmi hrdý. Keď Tima Walza požiadala jeho krajina, aby šiel do Iraku, viete, čo urobil? Opustil armádu a dovolil svojej jednotke, aby išla bez neho,“ povedal Vance.

Podľa CNN ale zo záznamov vyplýva, že Walz sa rozhodol odísť z armády ešte pred tým, ako bolo jasné, že jeho jednotka pôjde bojovať do Iraku. Vance sa navyše pýši tým, že on sám v Iraku slúžil; ani republikán ale nebol nikdy nasadený v boji. Pôsobil tam iba ako vojnový spravodajca, upozornil denník The Guardian. Vance navyše strávil pri armáde iba štyri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, The Guardian, Foto: Reuters / Sam Wolfe
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies