Košice: Deň zdravia pred Úradom KSK - ZADARMO vyšetrenia a poradenstvo

NETKY.SK • 23 September 2024, 10:04 • 2 min
Košice: Deň zdravia pred Úradom KSK - ZADARMO vyšetrenia a poradenstvo

KOŠICE - V pondelok pred budovou Úradu Košického samosprávneho kraja (KSK) prebieha tradičné podujatie Deň zdravia, ktoré ponúka rôzne bezplatné zdravotné vyšetrenia a poradenstvo. Návštevníci si môžu dať zmerať krvný tlak, cholesterol, zrak či analyzovať zloženie tela.

slovakia

left justify in out

Deň zdravia je organizovaný pri príležitosti Svetového dňa prvej pomoci a zahŕňa aj nácvik techniky čistenia zubov, diagnostiku pleti a vlasovej pokožky, či prevenciu onkologických ochorení. Súčasťou podujatia je aj mobilná odberová jednotka Národnej transfúznej služby SR, kde zamestnanci úradu darujú krv.

Hlavným cieľom Dňa zdravia je propagácia prevencie a starostlivosti o fyzické aj duševné zdravie širokej verejnosti. Organizátori umožnili prístup k širokému spektru zdravotných vyšetrení.

Okrem merania tlaku a cholesterolu môžu návštevníci absolvovať analýzu kŕčových žíl na dolných končatinách, vyšetrenie zrakovej ostrosti, či diagnostiku stavu pokožky a vlasov.

Taktiež sa zameriava na prevenciu onkologických ochorení, najmä na edukáciu o samovyšetreniach prsníkov a semenníkov, čo pomôže návštevníkom včas rozpoznať prípadné zdravotné problémy.

Predseda KSK Rastislav Trnka zdôraznil, že prevencia je vždy lacnejšia a efektívnejšia ako liečba. Deň zdravia je preto príležitosťou, ako si verejnosť môže nechať skontrolovať svoju zdravotnú kondíciu a informovať sa o možnostiach ochrany pred rôznymi ochoreniami.

Okrem toho mobilná odberová jednotka Národnej transfúznej služby SR umožní darovanie krvi, čím aj zamestnanci úradu prispejú k záchrane životov.

Tento deň pripomína dôležitosť starostlivosti o zdravie a prevencie v každodennom živote, a ponúka príležitosť zapojiť sa do praktických ukážok, ako chrániť svoje zdravie a zdravie svojich blízkych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Košický samosprávny kraj, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies