Košice: Kraj investuje vyše 2,3 mil. eur na podporu turizmu

NETKY.SK • 6 September 2024, 09:46 • 2 min
Košice: Kraj investuje vyše 2,3 mil. eur na podporu turizmu

KOŠICE - Finančná podpora je určená pre hrady v správe samospráv, neziskových organizácií, cirkví, urbariátov alebo súkromných vlastníkov.

slovakia

left justify in out

Košický samosprávny kraj (KSK) spustil nové grantové výzvy na podporu cestovného ruchu v roku 2024.

"V rámci programu Terra Incognita sa žiadatelia môžu uchádzať o financie na rozvoj turistickej infraštruktúry a organizáciu výnimočných podujatí, pričom celková suma presahuje 2,3 milióna eur," informovala organizácia Košice Región Turizmus.

"Kraj už tradične podporí projekty, ktoré prinášajú trvalú hodnotu pre miestnych obyvateľov i návštevníkov. Tento rok sme zamerali pozornosť na hrady, ktoré sú súčasťou podpory kultúrnych pamiatok," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. Finančná podpora je určená pre hrady v správe samospráv, neziskových organizácií, cirkví, urbariátov alebo súkromných vlastníkov.

Grantová výzva na infraštruktúru, s rozpočtom 1 870 000 eur, podporí projekty zamerané na ekoturizmus, cykloturistiku, adrenalínové atrakcie a kultúrne pamiatky, vrátane inovatívnych riešení v oblasti ubytovania a wellness služieb. Žiadatelia môžu predkladať návrhy do 22. novembra 2024.

"Priemerná prenocovanosť v Košickom kraji stagnuje na dvoch nociach na návštevníka. Preto chceme vytvoriť ponuku, ktorá by motivovala návštevníkov zotrvať dlhšie," uviedla výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková. Zdôraznila, že jedným z riešení sú netradičné formy ubytovania.

Podpora podujatí s autentickými zážitkami disponuje sumou 450 000 eur.

"Podujatia by mali byť v súlade s princípmi ekoturizmu a udržateľného rozvoja," dodala Vargová Jurková. Maximálna podpora na jedno podujatie môže byť až 50 000 eur a uzávierka prihlášok je 31. októbra 2024.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KSK, Foto: medialne.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies