Kremnické gagy prinesú bohatý program ale aj dopravné obmedzenia

NETKY.SK • 23 August 2024, 16:02 • 2 min
Kremnické gagy prinesú bohatý program ale aj dopravné obmedzenia

KREMNICA - Súčasťou festivalu je tiež populárna expozícia Múzea gýča, ale aj unikátna Ulička slávnych nosov, v ktorej sú umiestnené reliéfy osobností so zmyslom pre humor, ktorí už nie sú medzi nami.

slovakia

left justify in out

Európsky Festival humoru a satiry Kremnické gagy je originálne medzinárodné kultúrne podujatie s dlhoročnou tradíciou. Vznikol a realizuje sa od roku 1981 v krásnom historickom meste Kremnica, v geografickom strede Európy.

Počas posledného augustového víkendu vyhľadáva a následne uvádza inšpiratívne diela či výkony umelcov z celého sveta. Cieľom festivalu je monitorovanie domácej a zahraničnej tvorby, výsledkom ktorej je multižánrová prehliadka umeleckého programu s dôrazom na humor, satiru a kultivovanú zábavu. 

 

Plagát
Plagát
Zdroj: FB/Kremnické gagy

Gagy oceňujú prostredníctvom Akadémie humoru najlepšie umenie daného festivalového ročníka prestížnou cenou Zlatý gunár. Rovnako poukazuje aj na aktuálne dianie v spoločnosti a udeľuje anticenu Trafená hus za niečo, nad čím aj humoristom rozum zastane.

Súčasťou festivalu je tiež populárna expozícia Múzea gýča, ale aj unikátna Ulička slávnych nosov, v ktorej sú umiestnené reliéfy osobností so zmyslom pre humor, ktorí už nie sú medzi nami.

Ako informovala kremnická samospráva, počas celého podujatia bude zakázaný vstup autom a parkovanie na Štefánikovom námestí, Zámockom námestí a takisto nebude možné parkovanie na Námestí SNP. 

"Prístup do týchto lokalít bude obmedzený do nočných hodín. Námestie SNP bude prejazdné, no parkovanie bude vyhradené výlučne pre organizátorov gagov," uviedla radnica s tým, že pre predajcov na festivale bude zriadené parkovisko pod hradbami.

Návštevníci budú môcť zaparkovať na ceste I/65 v pravom jazdnom pruhu. Mimoriadne parkoviská budú zriadené vo dvoroch Základnej školy Angyalova a Základnej umeleckej školy J. L. Bellu a pri futbalovom ihrisku.

Program
Program
Zdroj: gagy.eu


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: gagy.eu, Foto: FB/Kremnické gagy
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies