Krivák Biden na Biely dom nikdy nemal a všetci to vedeli, baví sa Trump

NETKY.SK • 22 Júl 2024, 13:39 • 2 min
Krivák Biden na Biely dom nikdy nemal a všetci to vedeli, baví sa Trump

WASHINGTON - Kamala Harrisová bude ešte jednoduchší protivník ako Joe Biden, ktorý v nedeľu oznámil koniec v kampani. Na sociálnych sieťach to napísal Donald Trump, ktorý zdôraznil, že o prezidentovom chabom zdravotnom stave všetci okolo neho vedeli a klamali o ňom. Republikáni Bidena začali vyzývať na okamžitú rezignáciu na funkciu.

slovakia

left justify in out

„Krivák Joe Biden nebol spôsobilý kandidovať na prezidenta a rozhodne nie je spôsobilý vykonávať svoju funkciu – a nikdy nebol! Prezidentské funkcie dosiahol len vďaka klamstvám, fake news a tomu, že nevyliezal z pivnice,“ napísal v nedeľu na sociálnu sieť Donald Trump.

„Všetci okolo neho vrátane jeho lekára a médií vedeli, že nie je schopný byť prezidentom a tiež ním nebol. Len sa pozrite, čo urobil s našou krajinou. Cez naše hranice prichádzajú milióny úplne nepreverených ľudí,“ dodal republikánsky kandidát na prezidenta, ktorý pred týždňom prežil pokus o atentát a následne sa na straníckom zjazde dočkal oficiálneho potvrdenia svojej nominácie.

Trump tiež naznačil, že nech už sa kandidátom demokratov stane ktokoľvek, on sa po štyroch rokoch do Bieleho domu nepochybne vráti. „Kvôli Bidenovmu prezidentstvu budeme veľmi trpieť, ale škody, ktoré napáchal, veľmi rýchlo napravíme. Urobme AMERIKU ZNOVU VEĽKÚ!“ zakončil svoj príspevok svojim osvedčeným volebným heslom.

Jeho doterajší sok a súčasný prezident Joe Biden v nedeľu oznámil, že z volebného zápasu odstupuje. Ako svoju náhradníčku podporil viceprezidentku Kamalu Harrisovú. „Demokrati – je čas sa spojiť a poraziť Trumpa. Urobme to,“ napísal Biden. Trump v nedeľu opáčil, že dlhodobo nepopulárnu Harrisovú považuje za ešte slabšieho soka ako 81-ročného Bidena.

Zároveň vyzval svojich priaznivcov, aby prispeli na jeho kampaň. „Ak získame späť Biely dom, bude to len vďaka náskoku, ktorý sme vybudovali práve v tomto okamihu – tu a teraz!“ cituje CNN textovú správe rozosielané Trumpovým priaznivcom.

Republikánsky predseda americkej Snemovne reprezentantov Mike Johnson vyzval Bidena k okamžitej rezignácii. „Ak Joe Biden nie je spôsobilý kandidovať na prezidenta, nie je spôsobilý vykonávať prezidentskú funkciu. Musí okamžite odstúpiť z funkcie,“ píše Johnson na sociálnej sieti X.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: iDNES.cz, Foto: SITA / AP, Evan Vucci
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies