Krupina: Mesto rozšíri kapacitu materských škôl

NETKY.SK • 8 August 2024, 10:04 • 2 min
Krupina: Mesto rozšíri kapacitu materských škôl

KRUPINA - Podľa primátora Radoslava Vazana tu vzniknú dve triedy s kapacitou do 50 miest, vybudujú tu tiež potrebné zázemie.

slovakia

left justify in out

Mesto Krupina rozšíri kapacitu materských škôl (MŠ). Vďaka dotácii vo výške takmer 630 000 eur z plánu obnovy a odolnosti komplexne zrekonštruuje budovu v majetku mesta a vytvorí dve nové triedy.

Primátor Radoslav Vazan uviedol, že s potrebou rozšírenia kapacít materských škôl sa v meste zaoberajú už niekoľko rokov. Problém s vysokým počtom detí majú zhruba od roku 2018, predchádzali tomu podľa jeho slov nešťastné rozhodnutia z minulosti, keď boli niektoré materské školy v meste zrušené.

"Záujem o umiestnenie detí sa v posledných rokoch zvýšil aj pôrodnosť bola vyššia. Všetky tieto veci nahrávali tomu, že potrebujeme ďalšie kapacity materskej školy, preto sme rozmýšľali, ako kapacity rozšíriť," podotkol Vazan.

Nové kapacity tak vzniknú v budove na Ulici Jesenského, ktorú mesto získalo zámenou od Banskobystrického samosprávneho kraja za pozemky, na ktorých má stáť zariadenie sociálnych služieb. Podľa Vazana tu vzniknú dve triedy s kapacitou do 50 miest, vybudujú tu tiež potrebné zázemie. S realizáciou chcú začať tento rok, aby mohli v septembri 2025 objekt otvoriť.

Okrem nového elokovaného pracoviska, ktoré vznikne, sa v Krupine nachádza MŠ na Ulici Malinovského, ktorá má deväť tried a elokované pracovisko MŠ s tromi triedami na Ulici Ivana Krasku, budovu ktorého samospráva v najbližšom období tiež zateplí a zrekonštruuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Krupina, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies