Lečofestival vo Veľkých Kapušanoch: Súťaž vo varení leča a bohatý program + VIDEO

NETKY.SK • 3 August 2024, 08:18 • 2 min
Lečofestival vo Veľkých Kapušanoch: Súťaž vo varení leča a bohatý program + VIDEO

VEĽKÉ KAPUŠANY - Tento rok vystúpi skupina HEX, maďarská skupina R-GO, miestne folklórne skupiny Vánok a Komócsa a Csipkés.

slovakia

left justify in out

Vo Veľkých Kapušanoch v okrese Michalovce sa prvý augustový víkend uskutoční Lečofestival. Okrem súťaže vo varení leča ponúka aj bohatý kultúrny program. Ako informovala Gabriela Fedičová z kancelárie primátora, v regióne je to už tradične najväčší festival.

Súťaž vo varení leča sa uskutoční v sobotu na mestskom futbalovom ihrisku. Organizátori očakávajú viacero súťažných družstiev, ktoré si zmerajú sily vo varení tohto tradičného jedla. 

"Lečo, ktorého základom je zelenina, patrí k tradičnej letnej kuchyni Použia a dolného Zemplína. Dá sa pripraviť na množstvo spôsobov a každý rok prichádzajú účastníci s novinkami, ktoré našej odbornej porote dávajú zabrať," uviedla Fedičová.

Festival láka návštevníkov aj koncertmi populárnych skupín. Tento rok vystúpi skupina HEX, maďarská skupina R-GO, miestne folklórne skupiny Vánok a Komócsa a Csipkés. V programe sa predstavia aj populárni DJi.

Podujatie je spolufinancované Košickým samosprávnym krajom z programu Terra Incognita, aj s finančnou podporou ministerstva cestovného ruchu a športu a Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Veľké Kapušany, Foto: antoniuscentrum.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies