Legenda pokračuje: Ronaldova cesta za 1000 gólmi +VIDEO

NETKY.SK • 14 Október 2024, 09:13 • 2 min
Legenda pokračuje: Ronaldova cesta za 1000 gólmi +VIDEO

Podľa Jorgeho Andradeho je Cristiano Ronaldo schopný dosiahnuť 1000 gólov v kariére, ak sa bude naďalej starať o svoje telo. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty strelil v sobotu svoj už 905. gól do siete Poľska.

slovakia

left justify in out

Ronaldo sa v národnom tíme pohybuje už viac ako dve desaťročia, ale napriek ostrej kritike, ktorá nasledovala po štvrťfinálovom vypadnutí Portugalska na EURO 2024, dal jasne najavo, že sa nikam nechystá.

Vo svojom prvom rozhovore po skončení Eura povedal pre Now, nový miestny vysielací kanál, kde je druhým najväčším akcionárom, že keď odíde z medzinárodného futbalu, „nikomu to nepovie." "Bude to veľmi spontánne rozhodnutie“. Podľa neho na to ešte nenastal čas - pokračuje v ceste za 1000 gólmi v kariére.

Ronaldo bol v lete v Nemecku najvyužívanejším hráčom Portugalska. Odohral 485 minút, čo predstavuje 94 % možného času, a zostáva dôležitou súčasťou plánov trénera Roberta Martineza. Útočník Al-Nassr zatiaľ splatil jeho dôveru tým, že skóruje, kde sa len dá a pri každej možnej príležitosti.

"Od chvíle, keď sme začali sledovať futbal, je predstava o 1 000 góloch spojená s naším veľkým idolom, Pelém. Dnes však obaja, Cristiano Ronaldo aj Lionel Messi, dokázali prekonať ďalších veľkých idolov, ako sú Diego Maradona a Pelé. Obaja sa v krátkom čase stali najväčšími hviezdami futbalu. Nie je prekvapujúce, že Ronaldo môže tento rekord prekonať. Stará sa o svoje telo."

Ronaldo strelil 135 gólov za Portugalsko, s ktorým vyhral Euro 2016, a ďalších 769 gólov dal na klubovej úrovni. Posledný z gólov strelil túto sobotu počas Ligy Národov do siete Poľska. Za súčasný klub Al-Nassr v Saudskej Arábii, kde strávil posledných 20 mesiacov, skóroval 39-ročný Ronaldo 68-krát.

Zatiaľ čo Ronaldo naďalej skóruje na Blízkom východe, jeho dlhoročný rival Messi teraz pôsobí v Spojených štátoch v klube Inter Miami. Andrade, ktorý je najviac známy z pôsobenia v Deportive počas svojej hráčskej kariéry, sa domnieva, že obaja si zaslúžia uznanie za to, že sa rozhodli prijať nové výzvy v iných ligách. Najdôležitejšie je, že sa delia o svoje skúsenosti, aj keď pôsobia v prostredí, ktoré pre nich nemusí byť priaznivé, povedal.

Napríklad Messi teraz hrá v MLS. Je to náročná liga, ktorá nie je veľmi sledovaná.Podarilo sa mu tam zviditeľniť a zvýšiť záujem o ňu. Cristiano Ronaldo odišiel do Saudskej Arábie, čo je tiež komplikované prostredie. Zvýšil viditeľnosť tohto šampionátu, čím ho urobil atraktívnejším pre ďalších hráčov, ktorí predtým považovali za hlavný cieľ hrať v jednej z piatich najväčších európskych líg. „Inými slovami, títo dvaja hráči zmenili svet futbalu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: BBC, Foto: BBC
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies