Legendárny Stenmark vymenil lyže za atletiku. Pred sedemdesiatkou skáče cez tyč + VIDEO

NETKY.SK • 20 August 2024, 19:27 • 2 min
Legendárny Stenmark vymenil lyže za atletiku. Pred sedemdesiatkou skáče cez tyč + VIDEO

GOTEBORG - Legendárny lyžiar Ingemar Stenmark sa v pokročilom veku začal venovať atletike. Vybral si skok o žrdi a v 68 rokoch sa v pondelok zúčastnil veteránskych majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Na bielych svahoch býval Stenmark hviezdou, získal dve olympijské zlata a päť svetových titulov. Profesionálnu kariéru síce ukončil v roku 1989, ale jeho rekord 86 víťazných pretekov vo Svetovom pohári vydržal až do minulého marca, kedy ho prekonala Američanka Mikaela Shiffrinová.

V lyžiarskom dôchodku vymenil dve paličky za jednu dlhú tyč a prepracoval sa na vrcholnú akciu svojej vekovej kategórie. Na šampionáte vo švédskom Göteborgu skočil rovné tri metre a obsadil ôsmu priečku medzi pretekármi od 65 do 69 rokov. „Mám z toho dobrý pocit, bola to zábava. Fantastické publikum a dobrí priatelia,“ povedal Stenmark denníku Aftonbladet.

Jeho úspešný druhý pokus na troch metroch diváci búrlivo oslavovali. „Predčilo moje očakávania, že sem toľko ľudí prišlo a tlieskali mne aj ostatným. Bavil sme sa s ostatnými skokanmi a hovorili, že taký dav ešte nevideli,“ doplnil Stenmark.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ČTK, Aftonbladet, Foto: Reuters
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies