Legendárny Tom Brady sa stáva vlastníkom klubu Las Vegas Raiders!

NETKY.SK • 16 Október 2024, 16:32 • 2 min
Legendárny Tom Brady sa stáva vlastníkom klubu Las Vegas Raiders!

Sedemnásobný víťaz Super Bowlu Tom Brady vyjadril, že je „neuveriteľne pokorný a nadšený“, keď majitelia tímov NFL schválili jeho investíciu do Las Vegas Raiders.

slovakia

left justify in out

Tom Brady sa včera stal spoluvlastníkom tímu amerického futbalu, Las Vegas Raiders. Dlhý a náročný proces, ktorého cieľom bolo, aby sa Brady stal súčasťou vlastníctva v NFL, sa skončil, keď bol jeho podiel v Las Vegas Raiders oficiálne schválený majiteľmi tímov NFL na jesennom zasadnutí ligy. Podľa viacerých médií bol Brady schválený v utorok jednomyseľným hlasovaním. Bývalý quarterback, ktorý po 23 sezónach v NFL vo februári 2023 druhýkrát ukončil kariéru, získa v Raiders 5 % podiel.

„Počas mojej kariéry v NFL som sa naučil, že futbal je vo svojej podstate hra tímovej práce, odolnosti a neúnavnej snahy o dokonalosť,“ napísal Brady vo vyhlásení. „Franšíza Raiders a mesto Las Vegas stelesňujú rovnaké hodnoty, a ja som poctený, že sa môžem stať súčasťou tohto príbehu. „Som ochotný prispieť k organizácii akýmkoľvek spôsobom, ctiť si bohatú tradíciu Raiders a zároveň nájsť každú príležitosť na zlepšenie našej ponuky pre fanúšikov... a čo je najdôležitejšie, vyhrávať futbalové zápasy,“ napísal Brady vo vyhlásení.

Brady sa minulý rok stal menšinovým vlastníkom anglického futbalového klubu Birmingham City a je tiež súčasťou vlastníckej skupiny klubu WNBA Las Vegas Aces. Na získanie súhlasu na kúpu Raiders potreboval 24 hlasov, ale majitelia NFL mu to na stretnutí v Atlante jednomyseľne schválili v pomere 32:0.

„Som nadšený, že môžem prispieť k organizácii akýmkoľvek spôsobom, ctiť si bohatú tradíciu Raiders a zároveň nájsť všetky možné príležitosti na zlepšenie našej ponuky pre fanúšikov,“ dodal Brady. „A čo je najdôležitejšie, vyhrávať futbalové zápasy.

Brady pracuje aj ako hlásateľ v rámci vysielania NFL na stanici Fox. V súvislosti s jeho dohodou o kúpe klubu Raiders mu boli uvalené obmedzenia v prístupe, ktoré údajne budú pokračovať. Štyridsaťsedemročný Brady sa nemôže zúčastňovať na osobných ani online stretnutiach o výrobe prenosov a nemá povolený prístup k hráčom, trénerom ani do tímových zariadení. Brady môže vysielať zápasy s účasťou Raiders, ale musí dodržiavať pravidlá NFL, ktoré zakazujú kritiku iných tímov alebo funkcionárov.

„Je skvelé, že Tom Brady chce investovať do NFL,“ povedal komisár NFL Roger Goodell. „Veľmi mu na tejto hre záleží, verí v jej budúcnosť a myslím si, že to je v tomto smere len signál.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: BBC, Sports Yahoo, Foto: X / TB EGO
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies