BRATSILAVA – Hrach, fazuľa, bôb, či cícer sú zdravé luskoviny plné vitamínov. Prečo ich teda nepoužiť aj v nedeľu na prípravu chutného obeda.
Cícerová polievka
Suroviny pre 4 osoby:
200 g cíceru, 1 bobkový list, 4 zemiaky, olej, hladkú múku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 kyslú smotanu, mlieko podľa potreby, ocot, cukor, 3 párky,
Príprava:
1. Cícer uvaríme vo vode na polovicu.
2. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list a dovaríme do mäkka.
3. Z 2 PL hladkej múky a oleja pripravíme zápražku a nalejeme do polievky. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, nakrájané párky, smotanu a podľa potreby mlieko.
Necháme povariť, dochutíme cukrom a octom.
Bravčové azu
Suroviny pre 4 osoby:
600 g bravčového stehna, 1 cibuľu, 1 konzervu sterilizovaného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL kečupu, 1 PL červeného vína, 1 bujón, 200 g šunky, olej,
Príprava:
1. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji.
2. Pridáme mäso nakrájané na rezance a opekáme do biela.
3. Osolíme, okoreníme, pridáme hrášok, nakrájanú šunku, podlejeme vodou, vložíme bujón a dusíme 10 minút.
Nakoniec pridáme kečup, víno a dodusíme do mäkka. Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies