Má Elon Musk vzťah s talianskou premiérkou? Ste krásna, odkázal jej. Vy génius, odpovedala

NETKY.SK • 28 September 2024, 15:49 • 2 min
Má Elon Musk vzťah s talianskou premiérkou? Ste krásna, odkázal jej. Vy génius, odpovedala

Na gala večeri, ktorá sa konala 23. septembra, Musk označil Meloniovú za „niekoho, kto je ešte krajší vo vnútri než navonok“ a nazval ju „autentickou, čestnou a premýšľavou“ osobou. Meloniová na oplátku označila Muska za „vzácneho génia“. Tieto verejné chvály vyvolali špekulácie o možnom romantickom vzťahu medzi nimi.

slovakia

left justify in out

Elon Musk, známy podnikateľ a zakladateľ spoločností Tesla a SpaceX, poprel akékoľvek romantické spojenie s talianskou premiérkou Giorgiou Meloni. Tieto špekulácie sa objavili po tom, čo boli obaja videní spolu na viacerých verejných podujatiach, vrátane nedávneho gala večera v New Yorku, kde Musk odovzdal Meloniovej cenu Global Citizens Award.

Na gala večeri, ktorá sa konala 23. septembra, Musk označil Meloniovú za „niekoho, kto je ešte krajší vo vnútri než navonok“ a nazval ju „autentickou, čestnou a premýšľavou“ osobou. Meloniová na oplátku označila Muska za „vzácneho génia“. Tieto verejné chvály vyvolali špekulácie o možnom romantickom vzťahu medzi nimi.

"Bol som tam s mamou"

Musk však tieto špekulácie rázne poprel na sociálnej sieti X (predtým Twitter), kde napísal: „Bol som tam s mojou mamou. Neexistuje žiadny romantický vzťah s premiérkou Meloniovou“.

Musk a Meloniová sa stretli niekoľkokrát počas posledného roka. V decembri 2023 Musk vystúpil na vianočnej párty Meloniovej pre mladých konzervatívcov, ktorú organizovala strana Bratia Talianska. Pred týmto podujatím sa stretli aj v Taliansku, kde diskutovali o nízkej pôrodnosti v krajine, umelej inteligencii a Európskej únii.

Podozrivé fotografie

Fotografie z gala večera, na ktorých sú Musk a Meloniová v blízkom rozhovore, sa rýchlo rozšírili po internete a vyvolali rôzne reakcie. Niektorí užívatelia sociálnych sietí špekulovali o ich vzťahu, zatiaľ čo iní obdivovali ich vyjadrenia.

Meloniová, ktorá je prvou ženskou premiérkou Talianska, sa od svojho nástupu do funkcie v októbri 2022 stala významnou politickou osobnosťou. Po rozchode so svojím dlhoročným partnerom, televíznym novinárom Andreom Giambrunom, v roku 2023, sa jej osobný život stal predmetom verejného záujmu.

Napriek verejným chválam a blízkym stretnutiam medzi Muskom a Meloniovou, obaja popierajú akékoľvek romantické spojenie. Ich vzťah je podľa nich čisto profesionálny a priateľský. Verejnosť a médiá však naďalej sledujú každý ich krok.

Musk odovzdal premiérke ocenenie.
Musk odovzdal premiérke ocenenie.
Zdroj: timelinedaily.com

Kto je Meloniová?

Giorgia Meloniová je významná talianska politička, ktorá sa stala prvou ženskou premiérkou Talianska v októbri 2022. Meloniová sa narodila 15. januára 1977 v Ríme. Jej otec opustil rodinu, keď bola ešte dieťa, a tak ju vychovávala matka v robotníckej štvrti Garbatella v Ríme. Už vo veku 15 rokov sa pripojila k Talianskemu sociálnemu hnutiu, pravicovej strane založenej podporovateľmi bývalého fašistického vodcu Benita Mussoliniho.

V roku 1998 bola zvolená za poslankyňu provinčnej vlády Ríma a v roku 2006 sa stala členkou Poslaneckej snemovne, dolnej komory talianskeho parlamentu. V roku 2008 bola vymenovaná za ministerku pre mládež v štvrtom Berlusconiho kabinete, čím sa stala najmladšou ministerkou v povojnovej talianskej histórii.

V roku 2012 spoluzaložila stranu Bratia Talianska, ktorá je právnym nástupcom Národnej aliancie, a v roku 2014 sa stala jej predsedníčkou. Strana má neofašistické korene a Meloniová ju vedie s dôrazom na národný konzervativizmus.

Meloniová sa stala premiérkou po voľbách v roku 2022, kde jej strana získala významnú podporu. Jej vláda sa zameriava na tvrdé migračné politiky a podporu tradičných rodinných hodnôt1. V roku 2023 bola Forbesom zaradená medzi štyri najvplyvnejšie ženy sveta a v roku 2024 ju časopis Time zaradil medzi najvplyvnejších ľudí na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: www.politico.eu, news.sky.com, thehill.com, www.independent.co.uk foto: quirkybuzz.in
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies