MAMMAL Katsudo Liga: Nová sezóna 2024/2025 prináša významné zmeny a ambície pre slovenskú amatérsku MMA scénu

NETKY.SK • 30 August 2024, 11:33 • 2 min
MAMMAL Katsudo Liga: Nová sezóna 2024/2025 prináša významné zmeny a ambície pre slovenskú amatérsku MMA scénu

Slovenská amatérska MMA scéna zažíva vzrušujúce obdobie, keďže MAMMAL Katsudo Liga vstupuje do novej sezóny 2024/2025. Táto liga, založená s cieľom zjednotiť pravidlá a bodovací systém, prináša do sveta amatérskeho MMA na Slovensku potrebnú štruktúru a zabezpečuje ochranu zdravia zápasníkov, čím vytvára pevný základ pre ich kariérny rast.

slovakia

left justify in out

Nový systém pre zdravší a bezpečnejší šport

MAMMAL Katsudo Liga vznikla z potreby vytvoriť ucelený systém, ktorý by umožnil efektívne sledovať výkony jednotlivých zápasníkov. Tento systém poskytuje nielen férové bodovanie, ale aj lepšiu ochranu zdravia účastníkov, čo je v bojových športoch nesmierne dôležité. Liga zároveň umožňuje zahraničným zápasníkom zúčastniť sa súťaží, čo prispieva k medzinárodnej konkurencii a zvyšuje kvalitu samotnej ligy.

Prepojenie klubov a rozvoj amatérskej scény

Jednou z hlavných úloh MAMMAL Katsudo Ligy je prepojiť slovenské MMA kluby, promotérov a zápasníkov tak, aby mohli spoločne pracovať na skvalitnení amatérskej MMA scény. Liga ponúka novú štruktúru, vďaka ktorej sú jednotliví zápasníci ľahko sledovateľní, čo im umožňuje kvalifikovať sa na významné podujatia, ako sú Majstrovstvá Slovenska v Amatérskom MMA. Tieto majstrovstvá každoročne organizuje Slovenský zväz MMA v spolupráci s miestnymi klubmi.

Cesta na medzinárodné fóra

Vďaka MAMMAL Katsudo Lige majú slovenskí zápasníci možnosť nominovať sa na medzinárodné podujatia ako Majstrovstvá sveta, Majstrovstvá Európy či Svetový pohár. Tieto podujatia sú organizované pod záštitou IMMAF, svetovej organizácie, ktorá stanovuje globálne štandardy pre amatérske MMA.

Prezident Slovenského zväzu MMA, Marek Herda, zdôraznil význam ligy pre rast slovenského MMA: "Tohto roku nás čakajú určité zmeny a zástupcovia klubov sa budú musieť prispôsobiť, keďže z organizačného hľadiska to chceme posunúť na vyšší stupeň." Jeho slová podčiarkujú odhodlanie MAMMAL ligy neustále zlepšovať podmienky pre zápasníkov a zabezpečiť, aby Slovensko udržalo krok so svetovou špičkou.

Úspechy Slovenska na medzinárodnej scéne

Slovenskí zápasníci dosiahli v posledných rokoch významné úspechy na medzinárodných podujatiach. Z posledných Majstrovstiev Európy MMA, IMMAF, si priniesli až sedem medailí, a z Majstrovstiev sveta ďalšie tri. Tieto úspechy sú dôkazom toho, že MAMMAL liga hrá kľúčovú úlohu v rozvoji talentovaných bojovníkov a posúva slovenské MMA na vyššiu úroveň.

Marek Herda k tomu dodáva: "Len vďaka MAMMAL lige Slovensko drží krok so svetom, a aj tu bude musieť prísť k ďalšiemu posunu, ak chceme, aby Slovensko bolo na tejto ceste úspešné."

Medzinárodný záujem o MAMMAL Katsudo Ligu

MAMMAL Katsudo Liga je unikátom nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe. S radosťou víta zápasníkov z rôznych krajín, ako sú Maďarsko, Česká republika či Rakúsko. Tento medzinárodný záujem podčiarkuje prestíž a kvalitu ligy, ktorá sa stáva čoraz viac uznávanou aj za hranicami Slovenska.

S novou sezónou 2024/2025 pred nami sa MAMMAL Katsudo Liga teší na nové výzvy, ktoré jej prinesú ďalší rok úspešných zápasov a rastúceho vplyvu na slovenskej i európskej amatérskej MMA scéne.

MAMMAL tak naďalej zostáva pevnou oporou pre talentovaných bojovníkov, ktorí snívajú o profesionálnej kariére v tomto dynamickom a náročnom športe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Marek Herda, Zdroj foto: MAMMAL
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies