Masívny výpadok prúdu ochromil Balkán. Príčiny zatiaľ nie sú známe

NETKY.SK • 21 Jún 2024, 14:39 • 2 min
Masívny výpadok prúdu ochromil Balkán. Príčiny zatiaľ nie sú známe

ZÁHREB - Výpadok zasiahol Čiernu Horu, Bosnu a Hercegovinu, Albánsko a veľkú časť Chorvátska. Príčiny výpadku elektriny zatiaľ nie sú známe, informuje o tom chorvátsky denník Dnevnik.

slovakia

left justify in out

V chorvátskom Splite nefungujú semafory a mestom sa rozozvučali sirény záchrannej služby. Bez prúdu sú aj Dubrovník, Zadar, Omiš, Makarská a mnohé dalmatínske ostrovy.

"Na cestách už vládne chaos, nefungujú semafory, občania si nemôžu nič kúpiť v obchodoch, pretože systémy nefungujú. Reštaurácie, kaviarne... majú obrovské problémy," uviedol chorvátsky denník Slobodna Dalmacija.

 

Obrovský výpadok

V bosnianskom hlavnom meste Sarajevo stoja električky a mnohé ďalšie mestá po celej krajine sú bez elektriny.

V Čiernej Hore majú elektrinu len mestá na severe krajiny. Výpadok potvrdil na sociálnych sieťach aj čiernohorský prevádzkovateľ prenosovej sústavy CEDIS.

Stanica N1 upozorňuje, že stále nie je jasné, čo výpadok spôsobilo.

Prvé informácie hovorili o poruche v prenosovej sústave v Čiernej Hore, odkiaľ sa výpadok šíril ďalej. Podľa HINA sa ešte nikdy nestalo, aby elektrická sústava skolabovala v troch krajinách súčasne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TA3 / TASR / Dnevnik, Foto: freepik (ilustračné foto)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies