Vstúpte s nami tam, kde cukor chutí veľmi sladko a kde jedno zahryznutie do čokolády spôsobuje, že nálada sa razom zlepší. Je to trošku podfarbené vinou, ale keď si nedokážeme pomôcť, sladkosti si nás akosi vždy nájdu.
Pre každého, kto to pozná a chuť koláčika či sušienok mu nie je neznáma, naopak ju vyhľadáva, máme zopár zaujímavostí. Lebo veď viete, na zemi sú vždy pozoruhodné fakty, ktoré prekvapia aj pobavia.
Ach, tá literatúra
Milovníkovi kníh nie je nutné vysvetlovať, ako to chodí, že keď čítate a čítate, srdce vám búši a úsmev sa rozširuje, alebo aj napätie či dojatie, v závislosti od žánru, želáte si, aby aspoň niečo bolo pravdivé. Chceli by ste objať postavy, ktoré sú vám sympatické, vynadať tým, čo robia zlo a zatlieskať, len čo nastane šťastný koniec. A keď navyše v knihe často jedia sladkosti, ktoré ste vy neochutnali, najradšej by ste hneď a zaraz zariadili, nech, prepánajána, dostanete z dobrôt len maliličký kúsok.
Áno, čitateľský sen väčšinou ostáva visieť vo fantázii, ale niekedy sa aj splní, tak, ako sa to prihodilo v prípade titulu Charlie a továreň na čokoládu, stačilo rozhodnutie a bolo to tam. Zrodili sa sladkosti nazvané Willy Wonka, a veru to nebola jediná príležitosť, keď sa fikcia stala realitou, čo sa sladkostí týka.
Zázračné
Tyčinky Tootsie Rolls sa objavili počas obdobia druhej svetovej vojny a jednou z dobrých vlastností, ktorými disponujú, (ja viem, o sladkostiach sa nevravieva v dobrom), je aj zaujímavosť, že sa neroztápali. Bola im daná naozaj vznešená úloha, a síce aby vojakom, ktorí si vytrpeli až-až dodávali nejaký ten prísun energie.
V tom čase sa stratil jeden pilot, nachádzal sa na Sahare a prežil tri dni práve vďaka Tootsie Rols. Že to znie neuveriteľne? No tak sa to zachovalo v príbehu a my, čo ľúbime sladkosti, tomu s radosťou uveríme.
Nebezpečné
Toto je už asi známe, avšak zatiaľ čo pre nás je čokoláda lahodná a no, nebudeme sa rozpisovať o tom, či je dobrá alebo zlá, pre domácich maznáčikov je vskutku nebezpečná. Preto je nevyhnutné dávať pozor, aby sa k čokoláde nedostali, lebo následky môžu byť hrozivé.
Cukrová vata
Cukrová vata je hriešne úžasná, ako sa len cukor rozplýva v ústach, ako sa len kĺže dolu hrdlom a aké slastné pocity človek má, keď ju konzumuje. Pravda, pôžitok sa trochu stráca, len čo pomyslíme na zuby, ktoré by sme radi mali bezproblémové a na váhu, ktorú by sme ešte radšej udržali tak, aby sme bez úzkosti vychádzali z domu medzi ľudí.
Viete však, že tie najfascinujúcejšie veci sú napísané životom, a tak či veríte alebo nie, cukrovú vatu objavil zubár. Prečítajte si to ešte raz, lebo je to naozaj tak, cukrovú vatu objavil zubár!
Žeby sme si mohli dovoliť mať o niečo menej výčitiek svedomia, keď si nabudúce doprajeme pochúťku? Asi nie, ale naozaj sa to stalo a my sa môžeme keď nič iné, tak aspoň pousmiať.
Biela čokoláda
Vo svete existujú dva typy ľudí, tí, čo sa rozplývajú, keď rozbalia bielu čokoládu a tí druhí, ktorí pokrútia hlavou, že nie, oni ju teda jesť nemusia. Nemyslíme si, že skutočných vychutnávačov bielej čokolády by čosi odradilo, ale vedzte, že to nie je čokoláda. Dôvod je jednoduchý, neobsahuje kakaovú sušinu, je v nej zastúpené iba kakaové maslo.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies