Košice: V novej materskej škole sa deti oboznámia aj s nezvyčajnými zvieratkami či rastlinami

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 17:38 • 2 min
Košice: V novej materskej škole sa deti oboznámia aj s nezvyčajnými zvieratkami či rastlinami

KOŠICE - V septembri otvorí svoje brány nová škôlka UPeJeŠko obkolesená vedomosťami a vedou, ku ktorým budú mať prístup aj jej malí klienti. Škôlka situovaná v budove Aténa v kampuse UPJŠ na Moyzesovej 9 v Košiciach ponúka svoje služby nielen pre deti zamestnancov a študentov Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, ale aj širokej verejnosti.

slovakia

left justify in out

"Materská škola s kapacitou 25 detí bude umiestnená v historickej budove, ktorá prešla rekonštrukciou a obklopená je krásnym areálom Filozofickej fakulty UPJŠ s vynovenými historickými budovami, pôvabnou záhradou a umeleckými dielami," hovorí riaditeľka Materskej školy UPeJeŠko Michaela Pavlovská.

"Tesná blízkosť univerzitných pracovísk je veľkou výhodou škôlky nielen pre deti a rodičov z prostredia našej univerzity. Akademické prostredie, s ktorým budú naši malí klienti v tesnom kontakte, pre nich môže byť zdrojom zábavy a vedomostí a akiste aj veľkou inšpiráciou do budúcnosti," informovala.

"Do majestátnych budov okolo budú mať totiž možnosť osobne nahliadnuť. Zážitkom pre nich môže byť napríklad návšteva univerzitnej knižnice, veľkých posluchární a niektorých univerzitných pracovísk, kde sa hravou formou naučia čosi užitočné," dodala Pavlovská.

Deti sa okrem iného zoznámia so zvieratkami na Prírodovedeckej fakulte, kde môžu stretnúť veľký hmyz ako pakobylky a mnohonôžky, alebo vzrušujúce plazy, ku ktorým patria korytnačky, jaštery a fascinujúce hady.

Na ich zvedavé otázky sa už tešia nielen zoológovia, ale aj chemici, informatici, či pracovníci Botanickej záhrady, ktorú univerzita prevádzkuje a kde sa budú môcť deti pokochať obrovským množstvom rastlín v skleníkoch aj v exteriéroch a prípadne si nazbierať si listy a plody na tvorivé dielne.

Vyskúšať si budú môcť aj nahrávanie v univerzitnom televíznom štúdiu na Filozofickej fakulte a na Lekárskej fakulte sa hravou formou naučia, ako pomôcť zranenému kamarátovi.

Zoznámia sa tiež s prácou pri mikroskope a tajomným svetom miniatúrnych živočíchov, navštíviť budú môcť virtuálnu učebňu ľudskej anatómie a pozrú si zaujímavé simulátory, ktoré pomáhajú vyučovať medikov. Na presun mimo areálu s budovou škôlky má pritom UPJŠ k dispozícii vlastný autobus, čo poskytuje väčšiu bezpečnosť a pohodlie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: UPJŠ, Foto: upjs.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies