Matúš Šutaj Eštok: Slovensko by mohlo mať viac volebných obvodov

NETKY.SK • 24 Jún 2024, 09:13 • 2 min
Matúš Šutaj Eštok: Slovensko by mohlo mať viac volebných obvodov

BRATISLAVA - Na Slovensku by sa mohol zmeniť volebný systém. Mohlo by vzniknúť viacero volebných obvodov, uviedol minister vnútra a predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Deklaroval, že bude boxovať za policajtov.

slovakia

left justify in out

Hlas podľa ministra príde s myšlienkou zmeny volebného systému do vládnej koalície. Považuje to za dobrý nápad, ako vrátiť politiku k ľuďom. O počte volebných obvodov treba podľa Šutaja Eštoka diskutovať. "Každý jeden z okresov by mal mať svojho politického zástupcu v Bratislave, pretože tak vie ľahšie presunúť ťažisko problémov na to, aby sa riešili," skonštatoval.

Šutaj Eštok reagoval na policajných odborárov, ktorí upozornili na zlé podmienky v Policajnom zbore a platové ohodnotenie. O platoch bude rokovať s ministerstvom financií na budúci piatok. 

"Budem za tých policajtov boxovať, aby sme im tento rok platy v nejakej forme zvýšili. Na to dávam svoju hlavu ako predseda koaličnej strany," povedal minister. Financie chce hľadať aj úsporou na rezorte vnútra. Zároveň v krátkom čase spustí veľký audit všetkých budov ministerstva.

Minister vnútra sa vyjadril, že balík opatrení po atentáte na Fica možno brať ako lex atentát jeden, v septembri bude druhá časť balíčka a pre komplexnejšie zmeny bude možno aj tretí návrh. 

"Teraz sú tu zmeny, ktoré sme usúdili, že sú z hľadiska spoločenskej situácie nevyhnutné," ozrejmil. Žiadny zákon podľa Šutaja Eštoka nedokáže zabrániť tomu, aby sa na Slovensku nenávisť špičkovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: TA3, FB/ Matúš Šutaj Eštok, Foto: FB/Matúš Šutaj Eštok
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies