Michalovce: Trojdňový program Zemplínskych slávností prináša viacero noviniek

NETKY.SK • 6 August 2024, 10:36 • 2 min
Michalovce: Trojdňový program Zemplínskych slávností prináša viacero noviniek

MICHALOVCE - Dominantou slávností sú tanečné, spevácke a hudobné vystúpenia interpretov ľudového umenia

slovakia

left justify in out

Súčasťou osláv 780 rokov od prvej písomnej zmienky o meste Michalovce budú aj Zemplínske slávnosti. Trojdňový program sa uskutoční na viacerých lokalitách v meste a prinesie aj viacero noviniek. Ako informovala referentka odboru komunikácie a marketingu mestského úradu Marcela Andréová, oficiálne otvorenie slávností bude v piatok večer na tribúne pri mestskom úrade.

Dominantou slávností sú tanečné, spevácke a hudobné vystúpenia interpretov ľudového umenia. Nebude chýbať úvodný sprievod folkloristov mestom. Organizátori pripravili aj tvorivé dielne pod vedením odborných lektorov.

"V rámci dielní budú prebiehať aj workshopy na výrobu výrobkov z kože, plstenie z ovčieho rúna, keramiku, hrnčiarske práce, korytárstvo, lyžičkárstvo, rezbárstvo či razenie mincí s témou 780. výročia mesta Michalovce. Eko témy odprezentujú organizácie, ktoré sa venujú ochrane prírody," doplnila Andréová.

Po prvýkrát budú súčasťou slávností aj tri výstavy. V stane za tribúnou sa predstavia lokálni umelci s tematikou folklóru, v malej galérii Mestského kultúrneho strediska (MsKS) bude výstava Môj Zemplín od Juraja Dudu a v átriu radnice bude vystavených 19 osobností umenia z Michaloviec z histórie aj súčasnosti.

Niektoré programy Zemplínskych slávností bude možné sledovať aj online.

"Ďalšou zmenou v tomto roku je symbolické vstupné, ktoré sa bude vyberať v átriu radnice. Návštevníci si budú môcť zakúpiť aj lístok do kulinárskeho raja Zemplína, kde bude ochutnávka tradičných zemplínskych jedál. Prispieť dobrovoľným vstupným a podporiť tak činnosť Zemplínskych slávností môžu všetci, a to prostredníctvom QR kódu, ktorý nájdu na plagátoch," uviedla Andréová.

Sprievodné aktivity a podujatia sa budú konať na viacerých miestach, vrátane hlavnej tribúny, átria Mestského úradu, parku Kerta, stanu za tribúnou, Rímskokatolíckeho kostola Narodenia Panny Márie v Michalovciach a malej galérie MsKS. Slávnosti vyvrcholia v nedeľu omšou a popoludňajším programom v parku Kerta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Michalovce, FB/Zemplínske slávnosti, Foto: FB/Zemplínske slávnosti
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies