Michalovskí Rómeo a Júlia

NETKY.SK • 11 August 2024, 18:06 • 2 min
Michalovskí Rómeo a Júlia

Zemplínske múzeum v Michalovciach pozýva na druhú prednášku zo série „Najväčšie kriminálne prípady Michaloviec do roku 1945“. Historik Martin Molnár predstaví tému „Michalovskí Rómeo a Júlia“ 11. augusta 2024 o 19:00 v zimnej záhrade múzea.

slovakia

left justify in out

Dnes vás v múzeu čaká bohatý program! 

Okrem štandardných prehliadok si o 16:00 môžete vypočuť odborný kurátorský výklad k etnografickej expozícii v prevedení múzejného etnografa Maroša Demka.


Michalovskí Rómeo a Júlia

Zemplínske múzeum v Michalovciach, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pozýva širokú verejnosť na druhú prednášku z cyklu Najväčšie kriminálne prípady Michaloviec do roku1945, ktorú bude prezentovať historik Zemplínskeho múzeaMartin Molnár.

Prednáška s názvom Michalovskí Rómeo a Júlia, sa uskutoční 11. augusta 2024 o 19. hod. v zimnej záhrade Zemplínskeho múzea.

„Prvá prednáška venovaná michalovskej Mata Hari bola úspešná a mala vysokú návštevnosť. Kriminálne prípady zahalené rúškom tajomstva sú stále atraktívnou témou pre návštevníkov. Ľudia príbehy takéhoto typu veľmi radi počúvajú. Navyše, historik nášho múzea, Martin Molnár si vie návštevníkov získať pútavým rozprávaním príbehu. Príbeh Rómea a Júlie z Michaloviec je mladšieho dáta ako tragický príbeh o nešťastných zaľúbencoch od slávneho anglického autora Williama Shakespeara. V prednáške sa pomyselne prenesieme do roku 1933, medzi vojakov a dôstojníkov veliteľstva 20. pešieho pluku. V tomto čase sa odohrávala totiž veľká osudová láska čatára Jána Š. a služobnej z Michaloviec, Heleny J. Žiaľ, ich príbeh sa skončil tragicky. Viac o tomto
kriminálno-tragickom prípade sa dozviete na prednáške,“ uviedla riaditeľka Zemplínskeho múzeaStanislava Rovňáková.



Tešíme sa na Vás!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: zemplinskemuzeum.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies