Mierny pokles cien ropy. Na čo zareagovali?

NETKY.SK • 13 Máj 2024, 09:25 • 2 min
Mierny pokles cien ropy. Na čo zareagovali?

SINGAPUR - Ceny ropy v pondelok ráno mierne klesli. Trhy tak zareagovali na údaje o vývoji cien v Číne. Správu priniesla agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Spotrebiteľská inflácia v Číne síce mierne vzrástla vďaka neustálej finančnej podpore vlády v Pekingu, výrobné ceny ale opäť klesli. Stalo sa tak už 19. mesiac po sebe. Svedčí to o tom, že aktivita firiem v krajine, ktorá je najväčším svetovým dovozcom ropy, zostáva slabá.
Obchodníci sú navyše opatrní pred zverejnením kľúčových údajov o inflácii v USA tento týždeň.
 
Barel, čo je 159 litrov, americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v júni sa v pondelok ráno predával po 77,99 dolárov, čo je 72,35 eura. Je to o 27 centov alebo 0,34 percenta menej ako v predchádzajúci týždeň na konci obchodovania.
 
Cena júlového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent klesla o 34 centov, resp. 0,41 percenta na 82,45 dolárov za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Bloomberg, Ilustračné foto: corporatefinanceinstitute.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies