Milton: Hurikán, ktorý spôsobil devastáciu Floridy za 50 miliónov + VIDEÁ

NETKY.SK • 12 Október 2024, 08:10 • 2 min
Milton: Hurikán, ktorý spôsobil devastáciu Floridy za 50 miliónov + VIDEÁ

V americkom štáte Florida hurikán Milton napáchal vážne škody, ktorých odhadovaná výška dosahuje 50 miliónov. Prezident Joe Biden oznámil, že v nedeľu navštívil postihnutú oblasť. Úrady pokračujú v pátraní po obetiach a odstraňovaní následkov.

slovakia

left justify in out

V americkom štáte Florida spôsobil Hurikán Milton škody v odhadovanej výške 50 miliónov. Uviedol to v piatok prezident USA Joe Biden, ktorý podľa Bieleho domu navštívil v nedeľu postihnutú oblasť.

"Odborníci odhadujú,... že spôsobili škody za asi 50 prostriedkov," povedal Biden novinárom po brífingu o následkoch hurikánu v Bielom dome.

 Floridou sa Milton prehnal vo štvrtok, necelé dva týždne po hurikáne Helene, a napáchal tam vážne škody.

Podľa televízie CBS a CNN si vyžiadali najmenej 16 obetí na životoch. Floridský guvernér Ron DeSantis hovoril o viac ako 1600 zachránených osobách.

Vyše 2,3 domácností bolo v piatok stále bez elektriny.

Pátranie po ďalších obetiach a odstraňovanie následkov je v plnom prúde. Úrady naďalej varovali pred hrozbami, napríklad strhnutým elektrickým vedením ležiacim vo vode.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AFP, DPA, Foto: X/ Roberto Barbosa
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies