Dramatický nárast volaní na HaZZ: Bratislavský kraj najviac zasiahnutý extrémnym počasím

NETKY.SK • 20 September 2024, 11:28 • 2 min
Dramatický nárast volaní na HaZZ: Bratislavský kraj najviac zasiahnutý extrémnym počasím

BRATISLAVA - V dňoch od 13. do 17. septembra zaznamenali operačné strediská Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) dramatický nárast volaní, pričom ich celkový počet dosiahol 5546. Hasiči čelili extrémnym poveternostným podmienkam, ktoré zasiahli viaceré kraje na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Hasičský a záchranný zbor informoval, že v priebehu tejto mimoriadnej situácie dostali obrovské množstvo hlásení o nehodách, škodách a potrebách zásahu.

Najviac volaní, až 2615, bolo evidovaných v Bratislavskom kraji, čo poukazuje na závažnosť situácie v hlavnom meste a jeho okolí.

Zdroj: FB/Hasičský a záchranný zbor

Zasahovanie v regiónoch

Okrem Bratislavského kraja sa situácia zhoršila aj v ďalších oblastiach. Trnavský kraj zaznamenal viac ako 1000 volaní, pričom Žilinský kraj mal taktiež významný podiel s vyše 500 volaniami.

Tieto čísla naznačujú, že extrémne poveternostné podmienky zasiahli aj iné regióny, pričom hasiči boli neustále v pohotovosti, aby reagovali na rôzne situácie.

Tento týždeň ukázal, akú dôležitú úlohu zohráva Hasičský a záchranný zbor v krízových situáciách.

Ich rýchla a efektívna reakcia pomohla zmierniť dopady extrémneho počasia na obyvateľstvo a infraštruktúru. Obyvatelia sú vyzvaní, aby sa v prípade potreby obrátili na hasičov a dbali na svoje bezpečie počas podobných situácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Hasičský a záchranný zbor , Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies