Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková podala demisiu, prezident žiada o pokračovanie vo funkcii

NETKY.SK • 8 Október 2024, 13:01 • 2 min
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková podala demisiu, prezident žiada o pokračovanie vo funkcii

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková v utorok oznámila prezidentovi Petrovi Pellegrinimu svoju demisiu, avšak zatiaľ nebola prijatá. Dolinková plánuje pokračovať vo funkcii, kým nebude určený jej nástupca. Prezident ju požiadal, aby sa sústredila na zmiernenie vplyvov konsolidácie v rezorte zdravotníctva a upokojenie situácie.

slovakia

left justify in out

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková v utorok oficiálne doručila prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu svoju demisiu, avšak hlava štátu ju zatiaľ neprijala.

Po spoločnom stretnutí s prezidentom Dolinková potvrdila, že vo funkcii ostáva, kým nebude dohodnutý jej nástupca. "Ja som ešte stále ministerkou zdravotníctva. Demisiu som síce doručila, ale ešte nebola prijatá," povedala.

Podľa Dolinkovej je na predsedovi Hlasu-SD Matúšovi Šutajovi Eštokovi, aby dohodol jej nástupcu v spolupráci s premiérom a prezidentom. Vyjadrila presvedčenie, že nový minister bude mať potrebnú podporu, najmä od ministra financií. O svojich ďalších krokoch a možnom pôsobení v Národnej rade SR ako poslankyňa plánuje informovať po prijatí demisie.

Prezident Pellegrini požiadal Dolinkovú, aby aj naďalej naplno vykonávala svoju funkciu až do prijatia jej demisie. Ako uviedol, ministerka sa má zamerať na zmiernenie vplyvov konsolidácie v zdravotníctve a stabilizáciu situácie.

"Pokiaľ existujú možnosti napríklad pri príprave štátneho rozpočtu, ako minimalizovať dosahy konsolidácie na úroveň zdravotnej starostlivosti pre slovenského pacienta, je povinnosťou ministerstva i vlády tieto možnosti využiť," dodal Pellegrini.

Dolinková sa k svojej demisii vyjadrila, že ju podáva, pretože necíti podporu na presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala aj nedávno schválené konsolidačné opatrenia v parlamente, ktoré považuje za nevyhnutné na zlepšenie stavu slovenského zdravotníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Kancelária prezidenta SR, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies