Ministerstvo kultúry považuje za neprijateľné, aby sa verejnoprávne fondy miešali do politiky

NETKY.SK • 30 September 2024, 10:45 • 2 min
Ministerstvo kultúry považuje za neprijateľné, aby sa verejnoprávne fondy miešali do politiky

BRATISLAVA - Fond na podporu umenia má slúžiť všetkým umelcom, bez rozdielu toho, na ktorej strane politického spektra stoja.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky považuje za neprípustné a neprijateľné, aby sa verejnoprávne fondy určené na podporu kultúry zapájali do politiky. Konkrétne ide o Fond na podporu umenia, ktorý je zákonom zriadený ako verejnoprávna inštitúcia na podporu umeleckých aktivít, kultúry a kreatívneho priemyslu.

Zverejnenie informácie na svojej sociálnej sieti o tom, že sa inštitúcia, ktorá má napĺňať atribúty verejnoprávnosti, podporuje kultúrny štrajk považujeme za otvorenú provokáciu v rozpore so všetkými princípmi, v zmysle ktorých má tento fond fungovať.

Fond na podporu umenia má slúžiť všetkým umelcom, bez rozdielu toho, na ktorej strane politického spektra stoja. Ak sa verejnoprávny fond hlási ku kultúrnemu štrajku, ktorý je nespochybniteľne podporovaný opozičnými politikmi, nemôže Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky považovať jeho konanie za nezávislé a nestranné v akejkoľvek oblasti jeho pôsobnosti.

"Vedenie fondu by malo brať na zreteľ, že pracuje s verejnými peniazmi všetkých daňových poplatníkov a nie iba istej časti," dodal rezort kultúry.

   

obrazok
Zdroj: MK SR
obrazok
Zdroj: MK SR


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MK SR, Foto: FB/Martina Šimkovičová
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies