Ministerstvo obrany otvorilo prvú rezortnú škôlku na Slovensku. Komu bude slúžiť?

NETKY.SK • 3 September 2024, 10:04 • 2 min
Ministerstvo obrany otvorilo prvú rezortnú škôlku na Slovensku. Komu bude slúžiť?

Pedagogický kolektív novootvorenej trojtriednej materskej školy s kapacitou 60 detí bude pozostávať zo 6 učiteliek a riaditeľky.

slovakia

left justify in out

Deti profesionálnych vojakov a zamestnancov rezortu obrany môžu od pondelka 2. septembra navštevovať materskú školu v areáli ministerstva obrany, ktorej zriaďovateľom je práve MO SR.

"Starostlivosť o profesionálnych vojakov a zamestnancov nášho rezortu je jednou z najvyšších priorít vedenia rezortu obrany. Nesmierne ma preto teší, že projekt materskej školy dospel do svojej realizačnej fázy a že v školskom roku 2024 / 2025 môžeme v týchto priestoroch privítať prvé deti zamestnancov rezortu a profesionálnych vojakov," uviedol generálny tajomník Služobného úradu MO SR Peter Krajčírovič.

Zároveň vyzdvihol, že tento benefit pomôže vojakom a zamestnancom lepšie skĺbiť pracovný a rodinný život.

Pedagogický kolektív novootvorenej trojtriednej materskej školy s kapacitou 60 detí bude pozostávať zo 6 učiteliek a riaditeľky. Každá trieda má hraciu časť a oddychovú časť a v každej triede bude zároveň výdajňa stravy. Škôlka je tiež zaradená v sieti škôl a školských zariadení.

Podľa generálneho tajomníka Služobného úradu MO SR Petra Krajčíroviča majú ďalšie podobné zariadenia zamerané na predprimárne vzdelávanie pribúdať aj v iných mestách, pričom časom budú ponúkať viacero krúžkov vrátane napríklad vyučovania anglického a nemeckého jazyka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MO SR, Foto: FB/Ministerstvo obrany Slovenskej republiky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies