Ministerstvo vnútra obnovuje súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany

NETKY.SK • 3 Jún 2024, 19:09 • 2 min
Ministerstvo vnútra obnovuje súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany

BRATISLAVA - Z celého Slovenska sa na okresných kolách súťaže zúčastnilo 334 družstiev s 1 336 žiakmi II. stupňa základných škôl a 1. až 4. ročníka osemročných gymnázií. V najbližších dňoch sa víťazné tímy okresných kôl stretnú v krajských kolách. Finalisti si zmerajú sily na majstrovstvách Slovenska počas druhého júnového týždňa.

slovakia

left justify in out

Organizovanie súťaží mladých záchranárov civilnej ochrany siaha do roku 1993. Sekcia krízového riadenia ministerstva vnútra tak po 4-ročnej prestávke organizuje už XXVI. ročník. Poslaním súťaže je overiť teoretické vedomosti učiva „Ochrana života a zdravia“ v praxi.

V okresných kolách súťaží, do ktorých sa zapojilo 43 okresov zo 7 krajov v rámci SR, si žiaci si preverili vedomosti a znalosti z oblasti civilnej ochrany, zdravotníckej prípravy, požiarnej ochrany a dopravnej výchovy. 

Súťaž pozostávala zo 6 disciplín ako vedomostné testy, civilná ochrana, pobyt v prírode, zdravotnícka príprava, hasenie malých požiarov a streľba zo vzduchovky na terč

Veľká vďaka patrí učiteľom, ktorí pripravovali a zároveň sprevádzali žiakov vo forme pedagogického dozoru. Podieľali sa na výučbe a samotnej príprave žiakov na súťaž, pričom pripravenosť žiakov sa odzrkadlila na výsledných listinách okresných kôl. Víťazi umiestnení na prvých miestach v rámci okresného kola postupujú do krajského kola súťaže, ktoré sa uskutoční na území ich kraja.

Organizácia okresných kôl prebiehala prostredníctvom odborov krízového riadenia okresných úradov. Rozhodcov tvorili zamestnanci okresných úradov spolu s ďalšími dobrovoľníkmi.

Cieľom organizovania týchto súťaží je podporiť záujem žiakov, ako aj škôl o oblasť civilnej ochrany a budovanie odolnosti štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Tlačový odbor MV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies