Rezort zdravotníctva: Treba zlepšiť hospodárenie zdravotných poisťovní

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 09:26 • 2 min
Rezort zdravotníctva: Treba zlepšiť hospodárenie zdravotných poisťovní

BRATISLAVA - Na pôde Ministerstva zdravotníctva SR zasadala Rada pre tvorbu rozpočtu v oblasti zdravotníctva. Rokovania sa zúčastnili zástupcovia rezortu financií, vedenia Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a zástupcovia všetkých troch zdravotných poisťovní.

slovakia

left justify in out

Nosnou témou boli výdavky verejného zdravotného postenia na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Rezort zdravotníctva sa intenzívne zaujímal o pohľad jednotlivých zdravotných poisťovní na ich hospodárenie.

Ministerstvo financií SR všetkým oznámilo, že boli stanovené limity výdavkov verejného zdravotného poistenia na zdravotnú starostlivosť pre rok 2024, ktoré boli oznámené koncom júna 2024. Limit výdavkov na zdravotnú starostlivosť na rok 2024 predstavuje sumu vo výške 7 682 169 080 eur, teda 100 % programovej vyhlášky.

Podľa rezortu financií túto sumu nie je možné prekročiť zo strany zdravotných poisťovní, ani zo strany poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Ide o záväzok Slovenskej republiky dodržiavať limity verejných výdavkov, ktoré boli stanovené pre všetky rezorty.

Účastníci rokovania sa dohodli, že všetci budú spoločne hľadať systémové opatrenia na zlepšenie výhľadu hospodárenia zdravotných poisťovní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR, Foto: FB/Zuzana Dolinková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies