Most v Kremničke zbúraný: Demolačné práce v plnom prúde

NETKY.SK • 22 September 2024, 11:20 • 2 min
Most v Kremničke zbúraný: Demolačné práce v plnom prúde

V Banskej Bystrici sa podarilo zbúrať most v mestskej časti Kremnička, ktorý bol uzavretý pre havarijný stav. V súčasnosti sa odváža suť a čistí vozovka.

slovakia

left justify in out

Most v banskobystrickej časti Kremnička, uzavretý z dôvodu havarijného stavu, bol zrušený. S úsekom rýchlostnej cesty R1 pod ním sa momentálne odváža zvyšná suť.

O tejto situácii informovala v nedeľu predpoludním hovorkyňa primátora Banskej Bystrice, Zdenka Marhefková.
Podľa jej slov, v noci z 21. septembra sa podarilo odstrániť aj krajnú časť mosta a druhý pilier jeho konštrukcie. "Kým prebieha odvoz zvyšnej sute, zároveň sa začína aj čistenie vozovky," dodala a poznamenala, že Národná diaľničná spoločnosť nainštaluje zvodidlá a ďalšie bezpečnostné prvky.

Priblížila, že v priebehu nedele samospráva oznámi, kedy budú prejazdné Zvolenská cesta, rýchlostná cesta R1 a cesta I/69.
Demolácia mosta začala v sobotu 21. septembra v skorých ranných hodinách. O búracie práce v celkovej hodnote 231.000 eur s DPH sa postarala spoločnosť Metrostav Slovakia.

obrazok
Zdroj: banskabystrica
obrazok
Zdroj: banskabystrica


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: banskabystrica
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies